Zpravodajství do 21.8.2018

Dozvuky, hlavně následky poškozených očiček po ošklivé kaliciviróze, která zasáhla tři voliéry, stále řešíme. Zítra jedeme na vyšetření oftalmologovi do Prahy. Jedná se o koťátka Dušinku, Aperolku, Mondíka, Bonifáce a Dráčka. Léky koťátka už neužívají, očička se však neustále léčí kapkami a mastičkami.

Jako každoročně máme u koťat plíseň. Způsobují ji antibiotika a snížená imunita. To nám v tom množství koťátek ještě chybělo. Každý rok doufám, že k tomu nedojde. Je to velice nepříjemné.

Malinký Smíšek, který nás hodně trápil nejedením, větším bříškem a vystouplou páteří, je konečně v pořádku. Baští o sto šest, je krásný a přitom málem umřel. Příčinou tak vážného stavu byly blechy a škrkavky.

Kocourka Gargamelka trápí svědění, záněty v ouškách a ubývání ušních boltců. Původně bylo v plánu ušní boltce odstranit. Nádor však na ouškách nemá, takže se ouška mažou, vykapávají a podávají léky proti svědění. Gargamelkova ouška uvnitř se hodně zlepšila, konečně je má čistá.

Naši nejmenší tvorečkové – Troubíček a Flekáček marodili. Byli stále počůraní, cumlají si vzájemně pindíky jako náhražku cecíku. Tohle se nám ještě nestalo u koťátek bez maminky. Bohužel musí být od sebe odděleni, aby si neubližovali.

Z malého Borečka už je pěkný mazák, lítá s ostatními koťaty, chodí už i na velký záchod, baští konzervy, jen ráno si pocucá trošku mlíčka z lahvičky. Je úplně nádherný, chundelatý, prostě k sežrání. Závislost na lidské mamince mu zůstává. Právě se chce podílet na psaní zpráv a přitom se hodně mazlit.

Největším mazlíčkem je černý Bueno. Jakmile dosednu, mám ho hned u sebe. I když je to kotě, spí u mě celou noc, prostě miluje lidi, mazleníčko a je moc pracovitý. Když otevřu počítač, ihned přispěchá vyřizovat emaily a psát zprávy, je to prostě ideální kotě.

Mourovatý kocourek Šilhánek z Travčic nás opět trápil. V sobotu s ním Michal spěchal na pohotovost. Šilhánek nejedl, zvracel sraženou krev, byl bez nálady. U veterináře ho důkladně „proklepli“ sonem, rentgeny, Šilhánek dostal léky na žaludek, antibiotika, kanylu a infuze. Dnes už je lepší, baští, ale stejně to není ten Šilhánek, který k nám přišel společně se svými parťáky. Býval hravý, veselý, mazlivý. Tehdy všechny kočičky z Travčic byly vzadu v malé místnosti, měly sice rýmu, zlatého stafylokoka, ale nebyly i přesto vůbec skleslé, dováděly, baštily a přitom se léčily. Když se podařilo Šilhánka vyléčit, jeho někteří parťáci odjeli do nových domovů, Šilhánek byl začleněný do velké místnosti, přestal být veselý. Vrací se mu rýmy a teď ještě zvracení. Dělá nám prostě velké starosti.

Malá Aurynka s rozdrcenou nožičkou se už nemusí léčit. Běhá, skáče, nikdo by její handicap nepoznal. Je to nádherná kočičí princezna, která si je toho vědoma. Teď už jen naočkovat a maličká se bude poohlížet po skvělém a láskyplném domově.

Řešíme další a další lokality koťat a nevykastrovaných koček. Obrací se na nás lidé, kteří chodí okolo a nemohou se na tu bídu dívat. Od pondělí máme pět kotěcích slečen. Koťátka běhala za každým v jedné rušné části Roudnice nad Labem. Koťátka měla majitele, který má však další tři nekastrované kočky a dva kocoury. Kočičky i koťátka jsou masivně zablešené a začervené. Podařilo se nám majitele přemluvit ke kastraci dospělých kočiček v rámci kastračního programu a koťátka jsme jako protislužbu přijali do Sluníčka. Dospělé kočičky jsme sami odvezli, nechali vykastrovat a vrátili majiteli i odblešené a odčervené. Nepodařilo se nám odchytit však koťátka všechna, zůstalo tam ještě jedno černobílé, velmi plaché. Odchycená koťata jsou samé holčičky, to by bylo dalších koťátek. U holčiček bojujeme s velkým průjmem, škrkavky z nich vycházejí již třetí den a doufejme, že se nám povedlo zahubit všechny blechy. Čtyři holčičky váží každá kolem 600 gramů a černobílé kotě váží 900 gramů, to bylo údajně nalezeno u popelnic. Holčičky dostaly jména Jena, Aretka, Ritunka, Roxanka a Lexinka.

Další nešťastnou situací jsou koťata a dospělé kočky v centru obce Chodouny u rest§aurace. Objevily se tam po zbourání hospodářských stavení s sousedství restaurace. Kočičky žebrají mezi návštěvníky o kousek jídla a návštěvníci nás záhy kontaktují ohledně těchto chudáků přímo u hlavní silnice. Domluvili jsme se se starostkou obce ohledně jejich odchytu a kastrace dospělých kočiček. Včera večer jsme byli s Michalem situaci obhlédnout a při té příležitosti Michal odchytil čtyři koťátka. Jsou to plašánci, tři kluci a jedna holčička. Mrňata dostala jména Mandlička, Kešík, Kokosek, Lískáček.

Děkujeme všem za nápady jmen pro mimča, máme je zapsané a příště je zcela jistě použijeme. Děkujeme za přízeň a za to, že nás sledujete.























[vid_embed]

Příspěvek z Facebooku