Zpravodajství do 13.8.2018

Těžké kotěcí období pokračuje. Máme však i dobré zprávy. Včera a dnes se umístilo šest kočiček: Vltavka, Bavlnka, Glorinka, Blacki, Balantínka a Mochíto. Jsme přesvědčeni, že všichni noví rodiče jsou úžasní. Už máme i první zprávy.

Největší starosti nám dělá maličký Smíšek. Doufala jsem, že po odstranění extrémního množství blech a škrkavek zablešení, bude z něho veselé kotě. Zatím stále bojujeme o život. Kotě nejí, je na infuzích, krmit se musí ručně, krev nešla přes dehydrataci vyšetřit. Zřejmě to bylo právě ohromné množství blech, které způsobily mrněti zdravotní potíže, které mu ohrožují život. Obávali jsme se vody v bříšku, ale tu sono vyloučilo, je hodně anemicky. Smíšek zůstal nehybně ležet v parku, byl posetý zelenými masařkami, které na něho kladly vajíčka. V tu dobu musel být na tom zdravotně moc špatně.

Kaliciviróza u kočičky Perly pokračuje. Koťatům se konečně přestávají slepovat očička hnisem. Je třeba mockrát denně očička ošetřovat. Je to děsné.

Kotě Miletka má vřídky v pusince, takže opět léčení.

Nelíbí se nám Flekáček a Drobeček, kluci sice baští, ale přijde mi, že mají vystouplou páteř.

Bohdanka a Boxíček dnes absolvují kastraci. Na Bohdanku čeká již nový domov. Až se zotaví, hned si ji její nová maminka odveze.

Dušinka má o něco očičko lepší. Léčení je však dlouhodobé a doufejme, že nebude mít očičko poškozené.

Je to smutné, ale stále se na nás obrací spousta lidí ohledně umístění kočiček či nalezených koťat. Bohužel je nemáme, kam umístit. Je třeba kočičkám zajistit řádnou péči a při tak extrémním počtu je to boj, počet je třeba snížit minimálně na maximální limit. Takže bohužel není v našich silách přijmout mimo plán další nalezence! Děkujeme za pochopení. Míla



Příspěvek z Facebooku