Zpravodajství do 23.6.2018

Především bych chtěla poděkovat Marušce Michlanové za uspořádání aukce a za nádherné, hodnotné a pracné výrobky, které vyrobila Maruška M., Jitka U., Lenka W., Pavlína V. Děkuji i všem, kteří výrobky vydražili a tím finančně přispěli na Sluníčkové kočičky.

V sobotu jsme se zúčastnili dvou akcí a to bazárku v Roudnici n.L. a slavností v obci Hrobce. Děkuji svým skvělým dobrovolníkům za účast – Michalovi, Klárce, Terezce a Marušce, všichni odvedli kus práce. Škoda, že pobytu venku počasí moc nepřálo, byla velká zima.

Nemáme bohužel jen samé úspěchy. Koťátko Gabánek zemřel na panleukopenii. Tahle hnusná nemoc se nám objevila v depozitu, kde máme čtyři koťátka. Přijata byla již před více než třemi týdny a nemoc se projevila u Gabánka v pondělí. Maličký, černý kocourek byl z koťátek nejslabší, byl okamžitě převezen na veterinární kliniku do Prahy, nemoc však u něho postupovala velmi rychle. Moc nás to trápí, půlkilového miminka je nám moc líto. Ostatní koťátka z depozita byla též na panleukopenii pozitivní, dvě dostala horečku, na kliniku raději ihned jela všechna. Jejich stav je po celou dobu dobrý a zítra by se měla vrátit zpátky do depozita Sluníčka. Moc si přejeme, aby byla v pořádku.

Černý kocourek s nemocným zadečkem a ocáskem se pomaloučku hojí. Naštěstí již sám papá, je hodně pohublý. Průjem nemá. Zadeček mažeme, myjeme, zasypáváme.

Černobílá kočička Bohemka zřejmě po ochlazení v předminulém týdnu dostala rýmu a její děti ji od ní chytily. Při příchodu do Sluníčka byly na rýmu a hnisavá očička již léčeny. Nemoc se tedy vrátila a tři koťátka mají nemocná očička. Kapky do očiček nepomáhaly, byla nasazena celková antibiotika a změněn druh očních kapek. Zatím se očička moc nelepší. Jedinou útěchou je, že se zatím u žádného koťátka netvoří vřed na rohovce, očička mají tedy nepoškozená. V týdnu jedeme zase na kontrolu.

Maličká bílomourovatá kočička Mattonka ve středu večer přestala došlapovat na zadní, pravou nožičku. Jen při doteku v oblasti patního kloubu byla nožička velmi bolestivá a nateklá. Rentgen neukázal žádnou zlomeninu a tak Mattonka dostala léky proti bolesti a zánětu. V pátek se k bolavé nožičce, která se nelepšila, ještě přidružila vysoká horečka 40,6 st. C. Mattonce byly přidány antibiotika. Nožička je dosud hodně nateklá, ale Mattonka se naštěstí snaží baštit a je jí o něco lépe.

V pondělí večer na zahradě Sluníčka byla nalezena droboučká, mourovatá kočička v blízkosti keře Magnolie, dle kterého byla pojmenována. Kočička byla neuvěřitelně hladová, je možné, že zde již byla schovaná i více dní než se odvážila ukázat. Nevíme, kde se zde vzala, vůbec ji neznáme. Magnolie má veliký průjem, který se dosud léčbou nepodařilo zdolat. Magnolie má smutná, uslzená očička a byla hodně hubená. Chuť k jídlu má velkou, takže jí nevadí dietní kapsičky. Je to taková maličká chuděrka.

Kocorkovi Školníkovi již dorazili výsledky punkce z velkých uzlin na zadních nožičkách. Nejedná se o zánět a ani o nádory či o zhoubný útvar. Zvětšené uzliny jsou pravděpodobně z infekce, kterou Školník prodělával neošetřenou rozsáhlou ránou na hlavě, se kterou do Sluníčka přišel. Ještě bude nějakou dobu užívat antibiotika a poté by měl být zcela v pořádku.

V pondělí odjela do nového domova malá Sylvinka. Maminka Poldinka zůstala ve voliéře osiřelá. Poldinka napadá kočičky, které jen zahlédne. Mysleli jsme si, že se bojí a urputně chrání svá koťátka, dělá to však, i když je ve voliéře zcela sama. Bojím se, že ve velké místnosti, kam by měla přijít, bude nešťastná a ostatní kočičky s ní, nebude na ně hodná. Ve voliéře je zase sama. Ach jo, je tady opravdu přespříliš kočiček a všechny starší dvou let jsou z toho nešťastné.

Ve čtvrtek odjel do nového domova kocourek Beny, který byl u nás už téměř jeden rok. Když byl přijat, zdevatovaný, bez chlupů, se selhávajícíma ledvinama, byla prognóza délky jeho života dle vyšetření do jednoho měsíce. Beny není sice úplně mladý, ale vypracoval se v kulaťoučkého kocourka s nádhernou srstí. Tolik pořád toužil po klidném domově, na každou návštěvu se přímo věšel packami, jakoby prosil, aby si vybrala právě jeho. Nyní bude jako jedináček, bude milován a opečováván, což si Beny hrozně moc přál. Měl opravdu veliké štěstí, jeho novou paničku známe, je úžasná.

V sobotu odjela do nového domova kočička Marie, která přišla do Sluníčka droboučká, dlouhou srst nemá vůbec hezkou, potřebuje vykrmit a podobně jako Beny, individuální péči, neboť žít se spoustou dalších kočiček nebyl pro Marii žádný „med“.

Kocourek Gargamel se má nyní dobře. Je už venku z klece, skvěle vychází s ostatními kočičkami. Měli jsme z toho obavu, ale je to zlatíčko stejně tak jako Croftík. Jen kocourek Školník trošku zlobí, zkouší vypudit kocourka Karamela. Leží mu v žaludku, asi mu přijde, že by mu Karamel mohl přerůst před hlavu, Školník je tam přece ten nejhlavnější. Prostě mu vadí velcí, dospělý, statní kocouři.

Děkuji Vám všem za přízeň a podporu.












Příspěvek z Facebooku