Vincentek a setkání s bišonkem 🙂


Drazí,
Dnes jsem přežil setkání s obludou. Monstrózní hříčkou přírody. Zrůdným individuem s páchnoucím dechem a oslizlým jazykem.
Dnes jsem přežil setkání se psem!
Ušišlaná mne zklamala hned z kraje dne. Moc dobře ví, že nemám rád změny a že můj diář je naplánovaný přesně na minutu. Přesto mne ráno neodvezla rovnou do práce, jak jsem zvyklý, ale udělala naprosto nepochopitelnou a neplánovanou zastávku na neznámém a nedobytém území „V Reklamce“.
„V Reklamce“ je místo, kam Ušišlaná i Plešoun hodně jezdí, ale já ho viděl vždy jen z okna svého vozu a přes bezpečnostní mříž své přepravky. „V Reklamce“ není mé území a až do dnes jsem si myslel, že tam žije nějaký o trochu méně báječný kocour, než jsem já, neb Ušišlaná odtamtud přicházela chlupatá a celá rozjívená. Nepátral jsem více proč, protože když jsem si naposledy hrál na Komisaře Vince, tak jsem akorát zjistil, že se chodí tahat s nějakými smradlavými kocoury a k mému upřímnému zděšení i koťaty do útulku.
Jenže dnes jsem pochopil, že Ušišlaná není normální a… stydím se to až říct… chodí do reklamky hladit psy na bříšku… Nestačil jsem si ani užít chvíli naprostého opovržení tou dříve docela milou osobou a stalo se to nejhorší, co se stát mohlo. Ušišlaná otevřela dveře na mé straně vozu. Nejprve se na mě obdivně podíval dvounožec z reklamky. To není nic divného, takového borce, jako jsem já, nevidíte každý den, že? Obdařit fanoušky jedním zlatavým mrknutím už je pro mne rutina. Jenomže pak se to stalo! K dvounožcovi přicupitalo chlupaté kudrnaté cosi a jalo se to zkoumat mou přepravku. Samozřejmě, že jsem se nelekl, já se nebojím ničeho… pochopitelně… no ale úplně se mi to nelíbilo.
Stvoření zvané pes Jack (přikládám ilustrační foto) na mne plazilo zrůdný jazyk, očichávalo horečně můj majetek a valilo na mě šílené oči!
A co já? No nejdřív jsem nesouhlasně mňoukl směrem k pomatené Ušišlané a snažil jsem se jí říct „ Děláš si ze mě prdel? Ať mi jde ta smradlavá koule z očí nebo si otevřu přepravku a dám mu co proto!“ (Ušišlaná bude patrně vyprávět, že jsem vydal pouze nesmělé MŇAUK, ale vůbec jí nevěřte!). Bohužel ona na toto nijak nereagovala a ani ten chlupatec se nezalekl a tak jsem musel ukázat svou divokou tvář a naprosto primitivně jsem na psa Jacka zasyčel.
Pes Jack se zalekl mých tygřích tesáků a s potupným kňučením odběhl do reklamky…. To bych hrozně rád napsal… Není to ale pravda. Psa Jacka mé syčení vůbec nezajímalo a nepochopitelně se ho ani nezalekl. Naprosto bez studu mne zkoumal a pak se zcela bez zájmu odporoučel k zrádné Ušišlané pro pohlazení na břiše. Usoudil jsem tedy, že pes Jack bude choré mysli neb mne se buď musíte bát a nebo se do mě bezhlavě zamilujete, to je neoddiskutovatelný fakt.
Se šílenci není radno si zahrávat a tak jsem moudře zachoval chladnou hlavu a nepouštěl jsem se do větších akcí. Povím Vám… svět je plný nejrůznějších existencí.
Ušišlaná má u mne samozřejmě vroubek… Takhle mne znepokojit hned po ránu.
Bude jí to stát minimálně konzervičku navíc s extra pamlskovým zdobením! A hladit mě na břiše má doživotní zákaz, protože jsem až doteď žil v přesvědčení, že jsou to speciální výjimečné chvilky mezi námi dvěma a ona si klidně chodí hladit po břiše celý kraj! A bůhví, co dělá na dovolené?!

Příspěvek z Facebooku