Zpravodajství do 24.4.2018

Ve Sluníčku je to veliký kolotoč. Mimina, batolata, Štaflík, Školník a největší starosti nám dělá Croftík. Naštěstí mi pomáhá Michal, je třeba opravit škrabadla, některá opravit ani nejdou, na to se dnes Michal vrhl. Káťa chodí často uklízet a Jana si včera vzala k sobě nejmenší koťata. Ještě, že je mám. Sice se denně hodně hodin uklízí, vše je děláno „z rychlíku“, bylo by potřeba vydrbat každý kout, hlavně ve voliérách. K tomu bychom potřebovali dobrovolníky, kteří by přišli pomoci. Již taková výzva na Sluníčku byla. Jedná se spíše o víkendy, ale dle časových možností Michala. Kdo máte zájem přijet pomoci, piště do zpráv nebo na email. Děkujeme Vám.

Croftík byl propuštěn včera navečer z nemocnice. Dostal léky proti horečce a když jsme přijeli domů, tak se najedl. Od té doby zase nic. Párkrát se povedlo, že snědl trošku konzery ze stříkačky. Dnes byl na veterině, kde mu byla prohlédnuta opět pusinka a zítra půjde na revizi tlamičky v narkóze. My jsme přesvědčeni, že důvod jeho trápení ve bolest pusinky. Musí se zjistit, zda to jsou zoubky nebo se jedná o bolest zdrátované spodní čelisti, která mu bude zrentgenována.

Sladká mrňata Roxynka, Morisek, Timíček a Scheila byla podruhé odčervena. Rostou jako z vody. Občas má někdo z nich řídkou stolici, zřejmě za to může změna konzervy pro koťata. Dneska se prckové pěkně nadlábli vařeného kuřete. Největší je Morisek, váží téměř kilo a nejmenší je Scheilinka.

Maličkatá koťátka z Kladna, kterým jen pár dnů, se mají k světu, z lahvičky se jim daří pít, i když je to ještě pořád fuška. Není možné ještě volit polohu kotěte při krmení z lahvičky, jak to doporučují různí odborníci, jsem ráda, že do koťátek alespoň nějak mlíčko dostanu. Až si na lahvičku koťata zvyknou, polohu si určí sami. To už však nebude potřeba, protože se našla kočička – maminka. Byla dovezena skvělým mladým párem, který se příhlásil na naši výzvu a kočičku ochotně přivezl. Moc to ušetřilo času a starostí, mnohokrát za pomoc děkujeme. Kočička okamžitě koťátka vzala „pod svá křídla“ a dosud je neopustila, ani ještě nejedla. Úžasná kočičí máma! Vydrbali jsme jednu z voliér, kde bude spokojeně celá rodinka nyní nerušeně bydlet.
Mnohokrát děkujeme za návrhy jmen pro koťátka, byla moc pěkná. Téměř všechna navržena jsme již v minulosti měli. Nakonec dostala koťátka tato jména: šedý kocourek s bílým je Grey, šedá holčička s bílým Kaira, mourovatý kluk je Maxim, mourovatá holčička s bílým Sylvinka a černá holčička se jmenuje Zorinka. Maminka miminek je Poldinka.

Aby se mi „nezkrátily žíly“, tak se dnes na verandě dával nad okno překlad. Bez něho nešlo otevírat okno a dokonce nám zde zatýkala voda. Bylo to fakt úžasné, všechen prach nalétal nejen po celé verandě, ale i po všech voliérách, kde bylo řádně uklizeno. Takže jsem v noci „šůrovala“ útulek.
Nekonečná práce.

Dneska jsme přijali mourovatou kočičku z Roudnice n.L. z Libušiny ulice, kde ji nalezli lidé, jak se schovává pod auty. Kočička má zlomený ocásek. Není vůbec nadšená z tolika kočiček v okolí. Doufejme, že se o ní někdo přihlásí.

Dnes odjel do nového domova bílý, dlouhosrstý kocourek Denýsek. Bude bydlet v bytě společně s kočičkou Olivií, která je též ze Sluníčka Olivií a navíc je vzhledově úplně stejná jako Denýsek. Denýsovi přejeme hodně štěstí.

Ve středu jedou kočičky Janička z Bohušovic, Pšenička a Mike do Prahy na veterinu na ošetření zoubků. Všichni tři mají záněty, Pšenička dokonce hodně zhubla. Janička se zase nečistí. U Mikeho se na to přišlo náhodou. S největší pravděpodobností budou všem třem vytrženy zuby.






Příspěvek z Facebooku