Zpravodajství do 18.4.2018

O víkendu jsme se zúčastnili veletrhu For Pets v Praze v Letňanech. S námi bylo sedm kočiček a charitativní krámek. Do adopce odešly tři kočičky a to kocourek Čumílek, Jonášek z Travčic a bílá kočička Bianca. Od všech umístěných kočiček již máme zprávy. Snad se adopce povedly a naše Sluníčka se budou mít skvěle po celý svůj život.

Děkuji dobrovolníkům, kteří se výstavy zúčastnili a to oběma Maruškám, Janě, Jitce a Terezce. Největší práce a obětavosti zbylo na Michala, který nejenže připravoval krámek, ale výstavy se zúčastnil oba dva dny.

Naše malá mimina se mají skvěle, krásně přibývají na váze, baští a hrají si. Je s nimi legrace. Co nevidět je pustíme do nových domovů.

Bílomourovatý kocourek Školník má ránu na hlavičce o hodně lepší. Michal ho trpělivě ošetřuje a kocourek díky tomu i zkrotl, nevyvádí jako jiné plaché kočičky. Možná byl původně normální, mazlivý kocour, ale pak se nekastrovaný toulal ulicemi a byl z něho plašan, těžko soudit, jaký měl vlastně osud, co za „slasti“ života mu lidé připravili. Fakt je ten, že z něho bude zase mazlík a díky tomu nebude nutné ho vrátit na ulici.

Kocourek Meigretek opět zvrací a to hodně. Má k dispozici granule Applaws, šetrné k trávicímu traktu s vysokým podílem masa, a přesto bez antibiotik zvrací jako dříve. Nevíme, co s ním dále budeme dělat. Zkoušíme čaj od pana Daniela.

Kočička Megan s operovanou pánví nemá problém s chůzí, v kleci jí to už nebaví, občas se jde projít a protáhnout. Dnes jede na kontrolu a na vyndání stehů.

Kocourek Croft má pro sebe celou, menší voliéru. Pere se s ostatními kočičkami. Sám tam je však nerad, nejradši by se pořád a pořád mazlil. Pusinku už má úplně čistou. Za dobu ve Sluníčku přibral téměř dvě kila. Naštěstí začal už méně jíst, pokud by přibíral jako doposud neunesly by ho jeho nemocné klouby. Dostal dárek od své paní doktorky přípravek Alasvis pro péči o klouby.

Kočička Pamelka je ohromný mazel. Je to neskutečně prímové stvoření. Je nekonfliktní, hodně mazlivá, hodná, hravá, prostě super kočka.

Bílý, hluchý kocourek Denýsek je po první vakcinaci. Čeká na něho domov u stejně zbarvené kočičky Olívie. Už má připravenu výbavu a v příštím týdnu si pro něho jeho nová panička přijede.

Černý kocourek Doníček bezvadně baští, dobře se mu dýchá, je to zlatíčko. Dnes jede na další dávku chemoterapeutik. Uvidíme, zda se plíce zlepší i rentgenově.

Mňoukálek byl léčen antibiotiky dle stěrů z očiček. Po léčbě byly stěry zopakovány, ale ještě stále není zdráv. Takže dostane další léky dle výsledků. Je to nekonečné….












Příspěvek z Facebooku