Zpravodajství do 13.4.2018

Jak už jsme níže informovali, navždy odešla naše maličká Lékořička. Strašně moc jsme jí chtěli uzdravit a nešlo to. Byla už hodně hubená, téměř stále s horečkou, která na nic nereagovala. Začaly jí žloutnout sliznice a vodu měla v bříšku i v plicích. S největší pravděpodobností se jednalo o FIP.

Ani u plachých kočiček, odchycených ke kastraci se neštěstí nevyhýbá. Kočička z Brňan umřela jeden den po kastraci. Pitva ukázala, že měla velké změny v bříšku – černé a velké uzliny, zánět dělohy. Za celou dobu existence Sluníčka se nám to stalo po druhé, kdysi se jednalo o úmrtí kocourka též den po kastraci, kde pitva ukázala zápal plic. Je to potíž s těmi plašánky, na které se nedá sáhnout.

Dnes odjely do nového domova kočičky Filísek z Travčic a Esterka. Oběma kočičkám přejeme hodně štěstí a krásný, dlouhý a bezstarostný život.
Byli jsme kontaktováni, že časně ráno bylo viděno na sídlišti v Roudnici nad Labem malé, černé kotě s vylysanou srstí. Ve dne se kotě hledalo marně, večer jsme procházeli okolí, kde bylo kotě viděno. Dnes ráno jsme měli telefon, že se šlo kotě za lidmi a je nyní v přepravce u jedné paní. Z kotěte se vyklubala asi půlroční kočička. Hodně spinká, nevypadá vyhuble, ale má svrab v ouškách. Doufám, že bude v pohodě a zdravá. Na místech, kde chybí kočičce srst je kůže čistá. Holčička dostala jméno Pamela.

Kocourek a kočička z Brocna ke kastraci již jsou zase vráceny zpátky doma. Přijela odtud další kočička, nyní je na veterině k sterilizačnímu zákroku.

Černý kocourek Doníček se těší z dobrého zdravotního stavu, léčba chemoterapií pokračuje, dýchá se mu dobře a je ve skvělé výživové kondici.

Rezavobílý kocourek Croftík byl na kontrole operované čelisti, rýma ustupuje, není již tak ušmudlaný, opatlaný. Zůstal na veterině z důvodu kastrace. Protože Croftík kulhá na pravou, přední nožičku, byla mu zrentgenována, má nefunkční loket a to buď z důvodu artrózy nebo starého úrazu. Croftík však při vyšetření moc nespolupracuje, takže mu budou zrentgenovány i ostatní klouby současné při vyndání fixačního drátu z čelisti. Dle stavu ostatních kloubů budeme vidět příčinu neohebného loktu. Bude třeba nasadit speciální kloubní výživu a dietu.


Příspěvek z Facebooku