Zpravodajství do 9.4.2018

Pokračuje trápení s Lékořičkou. Štěstí vůbec není nakloněný na její stranu. Včera večer měla horečku a velice bolestivé bříško. Michal se Standou maličkou odvezli do veterinární nemocnice, Michal již o Lékořice níže informoval. Lékořička je na tom stále stejně, po utišujících lécích je ji lépe než včera. Zduřená uzlina v břísku je stále stejně velké i přes intenzivní léčbu. Je to špatné. Zítra budeme mít další informace.

V Brňanech byly odchyceny další čtyři kočičky na kastraci. Jedna holčička a tři kluci. Kocourci byli po kastraci již vráceni. Kočička měla rozsáhlý zánět dělohy. Operační zákrok přišel za pět minut dvanáct. Kočička je hodně plachá a dalo nám s Michalem pěknou fušku kočku dostat do přepravky, aby jela na kastraci.
Koncem minulého pracovního týdne odjela do nového domova kočička Luisa a Adamka. Již jste níže mohli vidět zprávy z jejich nových domovů.
V neděli jsme měli šest návštěv. Byl to téměř celodenní zápřah. Jsem moc ráda, že mi pomáhala Jitka s Michalem. Do nového domova odjel v neděli kocourek Black a kočička Tominka. Rezervovaný je kocourek Filísek.

Jak již Michal informoval, museli jsme ošetřit živou ránu bílomourovatého plaššímu kocourkovi, který je ve Sluníčku od minulé středy. Po ošetření v narkóze se mu zase vytvořil veliký strup, který bylo třeba odstranit a ránu namazat. Ještě, že tu mám Michala, který nyní Sluníčku hodně pomáhá. Kocourek je plachý, já pokousaná a trošku mám obavu o své ruce. Sama bych kocourka se vším všudy nezvládla. Michal to s kocourkem Školníkem umí a nakonec nás nesežral a vypadalo to, že to neměl ani v úmyslu. Mazel z něho asi nebude, ale zlý také Školník není. Víme však již nyní, že se zcela uzdraví.

Zjistili jsme, že bílý, dlouhosrstý kocourek je necelý rok starý a jmenuje se Denýsek. Je zcela hluchý a zřejmě to způsobovalo, že byl útočný, hodně se bál a ta změna prostředí, kde jsou nyní všude kolem samé kočky. Nyní je v karanténní místnosti v kleci a ohromně se mazlí, je nádherný a moc hodný. Je již zamluvený. Půjde do nového domova též k bývalé Sluníčkové kočičce, tak snad se spolu skamarádí, jedna kočička by Denýskovi neměla vadit, zvykne si na ní a budou určitě parťáky.

Naše maličkatá koťátka se mají čile k světu. Sice se pořád lidí bojí, určitě je přesvědčíme, vždyť je milujeme. Ještě nějakou dobu budou ve Sluníčku, musí se vymazlit, naočkovat a nejdříve za 14 dní půjdou do nových domovů. Pokud máte někdo o koťátko zájem, zavolejte nám. Budeme pro mrňata vybírat ten nejlepší domov. Budeme proto i „zvědaví“, kde bude koťátko bydlet a jak bude jeho budoucí domov na jeho přijetí připraven. Jsme trošku přísní, ale moc nám na našich kočičkách záleží.
Bílorezavý kocourek Renda už neznačkuje a nezapáchá. Konečně, bylo to hrozné. Vyprchaly všechny rozmnožovací hormony a snad už bude klid. Nechápu, jak může mít někdo doma nekastrovaného kocoura. Je to k nepřežití.

Na kastraci čeká ještě také bílorezavý kocourek Croftík s operovanou, přeraženou čelistí. Hodně se zlepšil, už téměř nemá rýmu a není upatlaný. Ve středu jdeme na kontrolu, kocourek je stabilizovaný a myslím, že už bude možné ho vykastrovat.

Toníček, naše milované zlatíčko, měl v posledních dnech zase dva záchvaty. Museli jsme zvednou dávku léků a bude muset již zůstat zvýšena. Je to takový hodný nešťastníček. Má však věrnou kmošku, tedy spíše opatrovatelku, kočičku Kelišku. Všude ho doprovází, spí s ním v objetí. Toníček to sice nijak viditelně neocení, ale myslím si, že v jádru duše mu Keliška prospívá. On si nikoho nevšímá, žije si ve svém vnitřním světě.

Ve čtvrtek pojede domů malá Esterka. Je s ní ve Sluníčku veselo. Pořád někde skotačí, pomáhá mi s prací na počítači, často i vám něco napíše, bude tu bez ní smutno. Domov bude mít určitě krásný.

Želvovinová kočička Megan s operovanou a zlomenou pánví je má docela k světu. Dobře baští, leží v měkkém pelíšku, jako každá jiná kočka, stočená do klubíčka. Dojde si do záchodku, posadí se. Když nebyla ještě operovaná, měla velké problémy s pohybem. Ještě, že nám jiný veterinář operaci doporučil. Bez operace by se hodně trápila bolestivostí.









Příspěvek z Facebooku