Zpravodajství do 1.4.2018

Nyní máme hodně starostí. Největší starost nám dělá Lékořička. Byla vrácena z adopce, hubne, nemá chuť k jídlu, vyšetřena sice byla, nebyla však nasazena žádná léčba. Pravděpodobná diagnóza – FIP. Všechny krevní testy sice vyšly negativně, což však tuto nemoc nevylučuje. Nedá se přesně diagnostikovat. Včera byla Lékořička znovu vyšetřena, byly nasazeny silná antibiotika a další léky, ulevilo se jí, horečka klesla. Měla ucpaná střeva zácpou, dostala Lactulozu, ještě večer se vyprázdnila. Dnes však se její stav opět zhoršil, horečka je přes 40st.C. Byly nasazena kortikoidy. Snažíme se jí podstrojovat různé dobroty, hlavně maso. Obávám se, že nevyhrajeme, že se jedná skutečně o FIP. Nad touto nemocí se vyhrát nedá. Takové malé zlatíčko a nedaří se jí pomoci.

Kočička Megan po autonehodě se zlomenou pánví na dvou místech se nemůže postavit, má veliké bolesti. Jde o velmi vážné zranění. Přišla k nám již vyšetřena na klinice v Praze s tím, že se zlomeniny zhojí sami. Přesto jsme její stav konzultovali s dalšími veterináři a přímo jsme oslovili našeho ortopedického specialistu na Mělníku s tím výsledkem, že by rozhodně bylo dobré Megance spravit operací roztříštěnou část pánve. Kočičku nyní čeká náročná operace.

Kocourkovi Croftíkovi začala krvácet rána po operaci čelisti. Vyděsilo nás to. Pan doktor nás však uklidnil, že se nejedná o nic vážného, ránu budeme mazat a brzy se snad zacelí. Croftík je veliký žrout, do misky se vrhá a vůbec pusinku po operaci nešetří. Je pořád upatlaný od jídla, sní snad i šest malých konzerviček. V kleci se mu nelíbí, pořád na nás volá. Rýmu má o něco lepší.

Kocourek Meigretek, který stále užívá chemoterapeutika už tolik nezvrací. Doufám, že jsem to nezakřikla. U Meigretka stále bojujeme s nateklým tenkým střevem, byly již vyčerpány všechny léčebné možnosti a chemoterapie je jediné, co může Meigretka zachránit. Moc si přejeme, aby léčba zabrala.

Stejná, tedy spíše podobná, diagnóza je u kocourka Doníčka. Lymfon však u Doníčka postihl plíce. Onemocnění je u Doníčka hodně vážné, velice špatně se mu dýchalo. Nyní dýchá již o mnoho lépe. Není to sice žádný divoch, i když je ještě kotě, dobře však baští a moc bychom si přáli, aby se uzdravil. Chemoterapii snáší kočičky velice dobře. Jestli však plíce vypadají lépe ještě nevíme.

Máme ve Sluníčku mourovatou kočičku z Brňan, která se usadila na zahradě našich dobrovolníků. Musela jít na kastraci, byla již březí. Je to kočička milá, hodně mazlivá, ale strašně nepořádná. Tedy z našeho pohledu. Z jejího pohledu asi hodně čistotná, neboť, když použije v kleci záchůdek, zahrabává po sobě tak vehementně, že je kočkolit úplně po celé kleci, zahrabe i pelíšky do záchoda, rozhrabe hovínka, do záchodku ne zásadně netrefuje. Protože hodně baští, uklízení jejího příbytku každé dvě hodiny bylo málo. Dnes si kočičku vybrala dnešní návštěva, počkají si až se kočička zahojí po kastraci a vyléčí z rýmy. Doufejme, že čekat vydrží. Kočička dostala jméno Fifi. Je jí tak tři až pět let. Fifi jsme plánovali vrátit na zahradu, takže dnešní návštěvníci jí změní život.

Další mourovatá kočička odchycená v Dušníkách je po kastraci a nyní zvažujeme, zda ji zde ponechat či vrátit. Kočičky se v této lokalitě nemají špatně, jsou kvalitně krmeny. Mourovatá kočička jménem Eliška je další kočičkou z tamní kolonie, kterou jsme kastrovali před rokem. Eliška se sice dá hladit, je však vidět, že by raději byla venku. Kamarádit se s návštěvou nechce vůbec.

Upřímně se bojíme, aby nepřišla již letošní koťata, protože máme neskutečně překočkováno. Je zde hodně dospělých kocourů, kteří náš hodně zlobí značkováním a to i po kastraci a rivalitou mezi sebou. Potřebovali by tolik najít domov, kde by měli konečně klid. Jsou to samí mlaďoši.

Nejhorším kocourkem je krásný bílomourovatý kocourek Renda, který nemíní přestat se značkováním. Značkuje úplně pořád, nestačíme umývat místnost a voliéru, kde jsou kočičky z Travčic. Je to opravdu příšerné a hlavně smradlavé. Rendovi jsou tři roky a moc špatně nese soužití s tolika kočkami a hlavně kocoury dohromady na malém prostoru. Tolik se mu tu nelíbí, je nešťastný a také skoro pořád brečí.

Množství a skladba koček je v současné době flustrující a nedá se tento stav dlouhodobě zvládat. Kolotoč celý den a skoro i celou noc.
Michal dává na facebook krásná videa vypovídající o jednotlivých Sluníčkových kočičkách, zvedla se nám návštěvnost, přetlak kočiček k adopci je však mnohonásobně větší než je o ně zájem. Máme v současné době tak krásné a mladé kočičky, poptávka po dospělých kočičkách je však nízká. Volají nám zájemci o malá koťata. Tak se obávám, aby nám tu ty stávající mlaďoši nezůstali do jejich stáří. Tak nám držte palce, ať najdou hezký domov!










Příspěvek z Facebooku