Zpravodajství z 11.3.2018

Dnešní den nebyl moc hezký. Kocourek Brocík a Ozzy byli uspáni. Bohužel jejich zdravotní stav se nelepšil a to z důvodu nemoci FIV. Nebylo to lehké, ale nyní je už nic nebude bolet. Oba byli velice zubožení. Je nám to moc líto.

Testovaly se další nově příchozí kočičky, u třech nebyl test zcela jasný v případě nemoci FelV, proto vyšetření krve bylo zasláno do laboratoře. Chceme mít jistotu. Jen doufáme, že to dobře dopadne. Kéž by.

Máme hodně kočiček, které jsou ve Sluníčko dlouho, i roky, jsou plašší a je třeba je pravidelně ošetřovat – preventivně odčervit, odblešit, vyčistit ouška. Toho se dnes zhostil Michal. Je to fuška, ale Michal se nedá a vždycky nad kočičími tygry vyhraje. Je to práce ještě na několik dalších dní.

Pomáhat dneska přišla ještě Jana s Lucinkou. K večeru přijel vrchní mazlitel Ponďa s Markét.

Ve Sluníčku máme v současné době jedenáct kočiček z Travčic. Další dvě kočičky Sluníčkem pouze prošly, byly vykastrované a vrácené zpátky z důvodu velké plachosti. Díky příjmu těchto kočiček máme i velké výdaje, a proto Maruška Michlanová vytvořila pro kočičky událost a nyní ještě aukci. Patří jí veliké poděkování.

Dneska jsme byli s Michalem na odchytu kočiček u holobytů. Jsou tam tři mláďata z loňského jara. Stávající, již kastrované kočičky, si zřejmě sklopec pamatují a naštěstí ho ignorují. Kastraci před třemi lety absolvovalo v této lokalitě 21 koček. Mláďata sklopec zajímal, ale tušila něco nekalého. Chodila okolo i dovnitř, ale jakoby věděla, co se stane, když šlápnou na nášlap, který sklopec zaklapne. Přece jen se nám zadařilo, odchytil je jeden mladý, černý kocourek. Vypadá to, že nás čeká ještě spousta času stráveného v této lokalitě.

Kocourek Maigretek snáší léčbu chemoterapeutiky dobře.

Černý kocourek Doníček je o něco lepší. Tak snad už nová léčba zabere. Jeho dýchání není ještě pořád v pořádku.

Esterka se také o hodně zlepšila. Už i řádí.

Přijela nová kočička z Litoměřic, psalo se o jejím přijetí již včera. Je celá bílá se žlutýma očima, ale je hluchá. Je jí necelý rok a dostala jméno Bianca.







Příspěvek z Facebooku