Zpravodajství z 9.3.2018

Dnes jsem si užila starosti o Doníka. Má pneumónii, kterou již týden léčíme a dnes se zhoršil a přestal i jíst. Bylo nutné ihned jednat, byly změněny léky a během několika hodin Doníček už zase jedl. Jeho dýchání rozhodně v pořádku pořád není. Zatím není Doníček hospitalizovaný.

Maličká Esterka je o něco lepší, doufejme, že změna antibiotik se konečně projeví pozitivně a Esterka bude konečně v pořádku. Je pořád taková unavená.
Totéž kočička Adamka. Ta má navíc veliké bříško, dostali jsme strach z FIP a tak jela maličká na vyšetření bříška sonem. Voda v bříšku není, má ho tak napapané. Nemůže se pořád dojíst a pak s sebou „flákne“ o zem, což vypadá hrůzostrašně.

Kocourek Meigretek dostala dneska první tabletku – chemoterapeutikum. Kočičky chemoterapii snáší dobře. Meigretka by byla velká škoda, rozhodně se netrápí, s chutí baští, jen potřeba nemůže projít zúženým tenkým střevem, které je lymfatickým zánětem nateklé a tím zúžené. Rozhodně se Meigretek netrápí a nic ho nebolí. Je krásný, běhá, mazlí se. Chceme zkusit všechno, určitě se střevo zase vrátí zpátky a je možné, že se Meigretek zcela uzdraví. Naděje tu prostě je.

Kocourek Brocík je po téměř třítýdenní léčbě ve Sluníčku stále zanedbaný, na léčbu nereaguje. Už mě to bylo divné a pojala jsem podazření na FIV či FELV. A tak se dnes Brocík natestoval a bohužel test na FIV vyšel pozitivní a to dvakrát. Ještě zašleme jeho krev do laboratoře, abychom si byli zcela jistí. Je to taková chudinka, krevní testy nemá dobré, vysoké hodnoty ledvin a bílých krvinek. Má špatné bolavé zoubky a z důvodu špatných krevních hodnot ho není možné uspat. Pokud se pozitivita na FIV potvrdí, Brocíka nenecháme trápit, léčba by se díky této nemoci příznivě nevyvíjela.

Dnes odjel do nového domova náš miláček, komik a zlatíčko, kocourek Drahoušek. Bude se mi po něm moc stýskat. Byl ho plný dům. Ještě, že jde do prověřené rodiny, kde jsou ze Sluníčka již tři kočičky – Fazolka, Hrášek a Abby.
Ačkoli každý den po celodenním a někdy i nočním martýriu si říkám, že už není možné přijmout další kočičku, není místo a hlavně jsem unavená, je to velká starost o broučky a věčně nekončíčí práce – pořád dokola, tak jsem opět selhala a podlehla naléhání. Paní z Travčic, odkud máme již jedenáct kočiček, poprosila o přijetí ještě jednoho kocourka, čeká jí náročná operace. Prý už je to poslední, tedy zatím. Zůstává jí ještě 18 kočiček. Takže přijel necelé tři roky starý, rezavobílý kocourek Renda. Kromě ušního svrabu je zdá být zdravý.
Ještě přijede mladá, bílá, hluchá kočka nalezená v Litoměřicích. Nálezci si jí nemohou nechat a nyní jí nemohou najít v bytě, kam ji pustili. Nedá se nic dělat, dokud se nám nepodaří snížit stav, budou muset kočičky z litoměřicka do jiného útulku. Z Roudnice a přilehlých obcí nemocné a zraněné kočičky přijmout musíme.

Dneska jsme ve Sluníčko přijali pět návštěv.

Na odpoledne jsme měli naplánovaný odchyt kočiček od holobytů, kde opět přibyly další nekastrované. Sice měly chuděry od včera hladovku, ale z časových důvodů jsem to musela odložit na zítra.







Příspěvek z Facebooku