Zpravodajství do 24.2.2018

Dnes jsme byli na umísťovací výstavě Podbrdska, děkujeme mnohokrát za pozvání. Výstava je malá, ale velice příjemná, taková domácká. Za Sluníčko jsme umístili tři kočičky – Vestíčka, Pupíčka a Dušíčka. Přejeme jim krásné a šťastné domovy. Už máme první zprávu od Vestíčka. Výstava pokračuje i zítra, tak přijďte podpořit vystavovatele a jejich kočičí svěřence, i když se Sluníčko zítra nezúčastní.

Děkujeme paní „Stáníkové“ za výborný domácí perník. Maminka našeho bývalého kocourka Stáníka, nyní Bertíka, nás nikdy nezklame, vždycky náš přijde navštívit a přinese nějaký skvělý dárek. Máme ji moc rádi.

Za dobrovolnickou partu ve prospěch nových domovů pro Sluníčka dneska na výstavě „bojovali“ Terezka Baudišová, Michal Dvořák, Věrka Heyrovská a Jana Michlanová. Díky, že byli se mnou, bylo to fajn.

Jak už psal Michal, záhy po výstavě jsme přijali nové dvě kočičky. Černého, do dvou let starého kocourka Mňoukálka a tříbarevnou kočičku Esterku z Klenče. Esterka váží 817 gramů, což je váha na věk 8 až 9 týdnů života, což z důvodu ročního období není možné, musí být hodně „podražená“, je i hodně nemocná – rýma, zánět spojivek, samá kostička. Kocourkovi Mňoukálkovi se vůbec nelíbí v kleci, pořád mňouká. Má však rýmu, teče mu z očiček.

Kocourek Šilhánek, se kterým byli kluci Michal se Standou v noci na pohotovosti z důvodu masívního krvácení ze šourku, je už v pořádku. Rána je zašitá, byly nasazeny antibiotika, ve kterých pokračujeme, zítra jede brouček na kontrolu. Pokud se bude o ránu hodně zajímat, bude muset dostat límec.

Kocourek Rezík je už v pořádku, hezky dlabe a zase je z něho čilý kocourek.
Kocourek Myšáček nás vyděsil, udělaly se mu na jazyku puchýřky, proto přestal papat, jedná se o kalicivirózu. Jazýček potíráme a Myšáčkovi chutná syrové masíčko. Sám si dneska vyndal kanylu, prý už bude v pořádku. Tak snad má pravdu.

Kočička Oranžáda, je zamluvená, hodně se na ní těší její nová rodina, ona si však vylizuje srst a na stranách už ji má řídkou. Na začátku týdne se jí znovu vrátila rýma, vůbec neví, oč přichází. Je tak hodně mazlivá a v novém domově by o mazlení neměla nouzi. Je to šmudla, nemůže za to.

Tulinka a Irenka absolvovaly už druhou výstavu během jednoho měsíce, bohužel se na ně opět neusmálo štěstí. Přitom jsou to tak hodná stvořeníčka. Tulinka by se tak ráda tulila s dvounožcem, chtěla by být jako jediná kočička v domácnosti, dělala by radost v jakékoli rodině. Irenka by se nejen ráda mazlila, ale i je expert na hraní, v nové rodině by bylo díky Irence hned veselo. Škoda, obě holky už jsou v útulku téměř rok.







Příspěvek z Facebooku