Zpravodajství z 2.2.2018
Mimořádný příjem sedmi kočiček. Oslovila nám dneska zoufalá paní s akutní prosbou o pomoc. V nedaleké obci našeho útulku, v obci Travčice, se paní stará o kočičky, které nikomu nepatří, přišly k ní, vždy se o ně postarala. Nikdy si sama žádnou kočičku vědomě nepořídila. I plaché kočičky, které k paní chodily na jídlo, odchytila a nechala vykastrovat. Časem kočičky přibývaly, svojí péčí se zřejmě stala pověstnou, a tak se často stalo, že měla na dvorku další nadělení. Když bylo potřeba, jezdila s kočičkami na nedalekou veterinární kliniku. Nyní pečuje o 21 kočiček. Paní je starší, ale hlavně těžce nemocná a chůze jí začala dělat problémy. Přestala zvládat se o kočičky starat, sama si to přiznala a hledá pro ně pomoc, hlavně pro mladé kočičky. Jeli jsme situaci obhlédnout s tím, že budeme kočičky postupně stahovat do Sluníčka až se uvolní místo. Paní nám připravila sedm kočiček, které by potřebovala akutně umístit. Zhodnotili jsme, že je situace opravdu kritická a nakonec jsme odvezli najednou všech sedm, šest kocourků a jednu kočičku. Jsou to kočičky narozené v roce 2017 a v roce 2016, které již paní nestačila dát vykastrovat. Kočičky mají rýmu a ušní svrab, živené jsou dobře. Doma má paní dalších sedm kočiček a sedm kočiček je hodně plachých. Dvě plaché kočičky nejsou vykastrované, musí se odchytit do sklopce. Plaché kočičky mohou zůstat, mají zázemí a o krmení se postará paní ze sousedství. Starší, přítulné kočičky zatím zůstanou v péči paní.
Při přijetí kočiček z Trávčic do Sluníčka bylo potřeba přeorganizovat celou karanténu, nebyla jiná možnost, extrémní situace. Všem sedm kočiček bylo ošetřeno, dostalo antibiotika a dostala pracovní jména. V dalších komentářích budou představeny.

Rýma ve Sluníčku pokračuje. Nejhůře je na tom maličká Mašlička, hodně špatně se jí dýchá, kašle, hrůza. Mám o ní zase strach. Včera mi přišla o něco lepší a dneska odpoledne se opět zhoršila.
Rýma postihla další kočičky – Tulinku, Bessinku, Bětuška se zhoršila, Ricka, Krabičku, Irenku, Lewiska. Antibiotika užívá téměř dvacet kočiček. Je to děsné, hlavně se bojím, že nebudou moci všechny kočičky na výstavu.












Příspěvek z Facebooku