Zpravodajství do 31.1.2018

Rýma pokračuje, rozšiřuje na další kočičky, u Tramínka, Družbíčka, Tamarky a Drahouška už je to nejhorší snad za námi. Kocoure Prťka nemohl skoro dýchat, dnes už je o něco lepší. Nejhůře je na to maličká Mašlička. Té je mi moc líto. Nemůže skoro dýchat, teče jí z očiček, hrůza. Dneska skoro nejedla. Nevím, zda se stačíme uzdravit do výstavy, už je skoro za týden.

Kocourek Meigretek byl včera na kontrole u paní doktorky. K antibiotikům mu byly přidány kortikoidy a hypoalergenní dieta, která mu nechutná. Má však velký zánět střev, jejich průchod je hodně zúžený.

Na vyšetření jel i kocourek Jeronýmek. Nejen, že se chová zvláštně, neurologicky, navíc ho bolí pusinka, má tam zřejmě zánět, slintá a špatně jí. Nebylo možné ho však vyšetřit, jen při pokusu mu maličko omezit pohyb, strašně křičí a brání se. Domluvili jsme se, že příští středu půjde kocourek na revizi tlamičky v narkóze a současně se vyšetří celý.

V úterý byl na kastraci kocourek Dorián, který je již zamluvený a rezavá kočička Oranžáda. Zákroky dopadly dobře.

Přijali jsme dva kocourky z Mostu. Jejich situace se jevila akutně nepříznivě a údajně se nenašlo v jejich místě působení žádné místo v útulku. Soustředíme se primárně na opuštěné kočičky kolem Roudnice n.L. Kočičky jsou ve skvělé kondici, zjistili jsme, že je řeší i tamní útulek, možná opravdu jejich přijetí nebylo až tak akutní. Kocourci žili u firmy, kde se změnili zaměstnanci a tři kočičky se záhadně ztratily. Nyní je špatné období, kočičky jen těžce nachází nový domov.






Příspěvek z Facebooku