Zpravodajství z 12. – 14.12.2017

Malování velké místnosti je u konce. Nejen, že budeme mít čisto a uklizeno, ale ještě máme nové skříňky, krabice, držáky na toaletní potřeby a ještě spoustu dalších věcí. Za to všechno vděčíme Michalovi Dvořákovi, který nám vybavení pořídil, postavil, přidělal, vymaloval a ještě i uklidil. Prostě kluk k pohledání, jsme rádi, že ho máme.

Kocourkovi Družbíčkovi bylo zkontrolováno bříško, voda zázrakem zmizela, léčba byla ukončena. Všechny příznaky nasvědčovaly onemocnění FIP – teplota nereagující na antibiotika, tekutina v bříšku, apatie, prognóza byla fatální…..nechci ještě psát, že se stal zázrak, to si netroufnu. Družbíček je hravý, dobře baští, horečku nemá. Dva dny už je bez léků, dnešní noc však začal zvracet vodu, zvrací stále. Tak jsem se radovala pouze dva dny.

Kočičce Meduňce byla kontrolována krev na hodnotu štítné žlázy. Nyní je zcela v normě. Dávkování léky je tedy akorát, léčba zabrala. Její srdeční frekvence se zklidnila.

Kocourek Meigretek neustále zvracel a měl průjem. Již delší dobu se s tímto problémem zaobíráme. Dosud žádná léčba nezabrala a tak byl Meigretek opět hospitalizován na pozorování. Měl sice řidší stolici, ale nezvracel. Pan veterinář má podezření, že má jeho zvracení psychický důvod. Dostal tedy obojek proti stresu. Pokud se diagnóza potvrdí, bude třeba akutně najít Megretkovi klidný domov.

Betušce, která přestala prospívat a stále hubne, byla odebrána krev, kde byl zjištěn vysoký počet bílých krvinek i přesto, že již deset dní užívala antibiotika. Důvodem mohly být zkažené zoubky nebo i její chronická rýma. Zůstala tři dny v nemocnici, zoubky jí byly vytrženy a pan doktor jí rozšířil nosní dírky, aby se jí lépe dýchalo. Byly jí změněny léky. Moc jsme na Bětušku mysleli, zda bude dobře snášet hospitalizaci, když je to takový posteláč a mazlík.

Tříbarevná kočička Byšinka má konečně vyndaný drát z čelisti, který měl za úkol držet čelist pohromadě, aby dobře srostla. Byšinka je po ošklivé autonehodě. Dlouho trvalo než jí operovaná čelist srostla a povedlo se. Pusinka už jí opět začala hnisat, bylo již potřeba podpěru vyndat, takže je moc fajn, že to už bylo možné. Je to sladká, nádherná a mladičká kočička.

Na kontrole po operaci zoubků byla Dášenka. V krčku má ještě nateklé útvary, takže jí byly přidána kortikoidy.

Ve čtvrtek byly na kastraci kočičky Pupinka a Micinka. Jsem ráda, že to máme za sebou.

Ve středu bylo přijato asi tři a půl měsíční bílomourovaté kotě Vendy. Je mazlivá, toulala se Štětím a usídlila se u jednoho pána, která má již více koček. Takže nakonec putovala do Sluníčka. Je to krásné, sladké a mazlivé kotě. Vendy se hodně bojí ostatních kočiček i koťátek.

Na Karlově náměstí v Roudnici nad Labem bylo opět nalezeno odrostlejší želvovinové kotě. Kočička dostala jméno Želvinka, je hodně mazlivá a vůbec se jí nelíbí v kleci. Kočička vypadá i čistě.
Černé kotě Lékořička opět dostala velkou rýmu. Má užívat léky, ale ty již po několikáté vyzvrátila, tak nevím, budeme muset opět na veterinu.

Bílé kotě s rezavými flíčky od maminky Alušky, mallý Alíček, má vysokou teplotu bez jakýchkoli jiných příznaků, zvětšilo se mu bříško a po tělíčku hubne. Máme podezření na FIP. Nikdy starosti nezmizí. Koťátka s maminkou jsou stále izolovaná od ostatních, mají svojí místnost a z toho je jasné, že si případnou FIP nesou s sebou od narození a většinou tuto nemoc dostane jen jedno kotě z vrhu. Alíček dostal antibiotika a uvidíme.

Kocourek Davi dostal samozřejmě po ostříhání rýmu, je to pro něho velká izolační změna. Léky nepřichází v úvahu, takže bylo třeba zvládnout antibiotika dlouhodobá injekčně. Díky Michalovi, který se s ním popral, se aplikace léku povedla.

Rozbila se nám pračka. Měli jsme ji dva roky, ale dle opraváře nám žádná pračka nevydrží déle při celodenním provozu a neustálém zatěžováním dekami. Museli jsme neprodleně pořídit novou a to co největší. Sehnali jsme pračku na 13 kg.

Aby toho nebylo málo, máme Sluníčka plesnivky. Skoro všichni se léčí z plísně. Ještě, že to není smrtelné, ale dost nepříjemné. Snad to brzy zvládneme.







Příspěvek z Facebooku