Zpravodajství ze 14. a 15.11.2017

V úterý jsem se rozloučila s již hodně nemocným Marečkem. Bylo to moc smutné, ale již nevyhnutelné. Mareček přišel do Sluníčka jako kotě, žil v celém domě, nikdy se však nedal pohladit. Byl to takový šibal, uměl si vybalit kapsičky i z krabice a pak kapsičky rozkousal a vyjedl. Dokázal takhle rozbalit třeba i deset kapsiček za den. Udělal sice veliký nepořádek, musím však uznat, že byl velice šikovný. Bylo mu teprve jeden a půl roku. Jeho tělíčko bylo posláno na pitvu, abychom věděli, zda se jednalo skutečno o FIP. Nebylo lehké rozhodnout, kdy už je ten čas….býval to statný a nádherný kocourek. Nikdy by mě nenapadlo, že by mohl tak rychle zchátrat, zvláště, když byl tak mlád.

Britsko-exotický kocourek Kavalír je úžasný, hravý, mazlivý, bohužel se ho ostatní kočičky bojí. Jestli poznají, že je jiný nebo na ně mluví „jinou řečí“, často na sebe křičí. Kavalír často kočičky pronásleduje. Již je kastrovaný a bude ještě přeočkován. Hledáme pro něho spolehlivý domov v bytě, případně v domě s bezpečným výběhem ven, aby se mu nic nemohlo stát nebo ho případně nemohl někdo odcizit. V novém domově by měl být krmen kvalitním jídlem – kapsičkami, masem a granulemi. Chceme mu vybrat ten nejlepší domov na světě, zaslouží si to. Asi bude lepší, když bude jako jedináček.

V úterý byl na kastraci černý kocourek Beny. Když přišel do Sluníčka, měl velmi špatné krevní testy, hlavně ledviny, nedostal delší šanci na život než jeden měsíc. Nechci to zakřiknout, ale Benýček se docela vzpamatoval, je často ve sporu s Kavalírem, vypadá to, že je v dobré kondici. Takže jsme kastraci riskli, paní doktorka mu i vytrhla zkažené zoubky a ostatní očistila. Vše dopadlo výborně.

Kotě Krabička hubne. Musely jí být nasazeny léky. Rick, možná bratr Krabičky, v noci zvracel, přestal jíst, tak nasazení léků nešlo odkládat.

Terezka z Terezína začala hodně prskat, musela být uklizena do izolace a vůbec se jí tam nelíbí.

Totéž je s kocourkem Řehořkem. Ten navíc neustále přestýlá klec, spíše tam má neustálý nepořádek a vylitou vodu do deky. Bohužel je plachý, nelze ho odchytit na léky, takže jiná cesta než pobyt v kleci v průběhu rýmy a zánětu v oku není.

Tracy a Družbík jsou již o hodně lepší.

V sobotu jedeme na umísťovací výstavu do Botanické zahrady v Praze. Pojede docela dost kočiček, tedy, pokud neonemocní. To jsou vždycky nervy před výstavou.

Ešlíčkovi se rýma vůbec nelepší.

Štaflíček má dneska neustále sundanou plínku, takže pořád myjeme Štaflíčka i místnost, kterou pokaká.

Děkuji dobrovolníkům, že se skvěle starají o chod Sluníčka!