Ještě včera, po sepsání celodenního zpravodajství, našel novou rodinu kocourek Brozánek. Měl velké štěstí na skvělé “rodiče“, protože si ho vzali i přes to, že v podstatě ještě nebyl připravený k adopci. Vzhledem k tomu, že měl antibiotika na očička, nemohl být naočkovaný. Jak jsem včera psala, čekal na kastraci spojenou s odstraněním třetího víčka a to všechno mu ochotně zařídí jeho nová rodina. Oblíbili si dvě kočičky a vzali si tu, u které by podle nás bylo těžší umístění. Jsou úžasní. S tímto přístupem se nebojím, že by se v budoucnu neměl dobře. Nakupují na Zoohitu a přislíbili, že budou nakupovat přes náš odkaz na stránkách kocicidomovslunicko.cz. Protože i přes to, že cena nákupu není navýšená, Zoohit podpoří Sluníčko pár procenty z nákupu.
Další, kdo nás velice potěšil a pomohl nám finanční podporou, je Modrá pyramida. V rámci sportovní akce během pouhých 2 hodin bylo vybráno 4700 Kč, které poputují Sluníčkům. Moc děkujeme a opravdu si toho vážíme.
Kočička Byšinka měla večerní vycházku, hned se procházela jako zdravá kočička, ale na noc šla opět do klece, aby se nezachytila o sondu. Dnes opět korzovala po místnosti, kočičky si dneska dopřály vařená kuřátka, i Byšinku to zaujalo. Kuřátko si ale jen očichala, a i když bylo vidět,že chuť by měla, nevzala si :-(. Asi jí pusinka ještě opravdu bolí. Ale je dobře, že alespoň nechutenstvím netrpí a až se jí tlamička lépe zhojí, určitě hned nabere váhu.
Jako naše malá Jane. Když přišla, měla slepená očička a nosánek hnisem. Kvůli zanedbané rýmě, vypadala zoufale. Nechtěla jíst a když jedla, tak jenom z prstu. Po pouhých 6 dnech je z ní krásná kočička se zdravýma očkama a kulatým bříškem. Vypapala se na 600 gramů, mám z ní hroznou radost.
V sobotu k nám přišly kocouři Neon (2 roky) a Lilin (1 rok). Zatím jsme je ve zpravodajství nezmiňovali, protože nebylo jisté, jak dlouho a jestli vůbec tu zůstanou. Nyní ale víme, že je nabídneme k adopci. Neon je statný černý kocour a Lilin je mourek.
Trápí mě poslední přijaté kočičky Soren a Grobiánek. Vůbec nechtějí jíst. Soren má občas navíc na dece nečistoty, pravděpodobně zvrací a vůbec se mi to nelíbí. Zřejmě budeme muset navštívit lékaře.
Kocourek Koláček je ode dneška rezervovaný. Zřejmě půjde do adopce o víkendu a Ešlíček by měl jít k nové rodině hned jak to jeho zdravíčko dovolí. Držíme kočičkám palce, aby se budoucí majitelé nerozmysleli a oni nepřišli o přislíbený domov.