Zase máme zpátky Byšinku. Její osud je našimi příznivci asi nejvíce sledovaný, protože měla zraněnou čelist a dělala se na ní sbírka. Byšinka stále nejedla, po zranění pusinky jí to velice bolelo. Proto se pan veterinář rozhodl pro zavedení sondy, jako měla Stánička. Takže ji budeme asi 2 týdny krmit takto přímo. Potom se udělá nový rentgen. Vyhlídky jsou optimistické, ale více budeme vědět až za ty dva týdny.
Pusinka je po kontrole na klinice v Praze. Byla tam společně s Calvinkem. Oba dopadli dobře, Pusinka bude ještě dostávat pár dní injekce, ale myslím, že sama nepociťuje, že by jí něco bylo. Když jsem jí dávala do přepravky, tak už dělala rošťárny. Mám z ní radost :-). Když si vzpomenu na tu sobotní bezmoc, kdy tu jen apaticky ležela.
Největší starosti mi nyní dělá Bětuška – kočičika s chronickou rýmou. Tím, že je rýma chronická, neohrožuje ostatní kočičky, ale sama se pořádně trápí. Má teď horší dny. Hrozně chroptí, jak nemůže přes plný nosánek dýchat. Čistíme, odsáváme. Bětušce se to moc nelíbí, ale je takový kliďas, že se moc nebrání a nebojuje.
Narozdíl od Písničky. Ta má ještě zašité očičko. Ve čtvrtek jedeme na kontrolu a snad i vyndání stehů, ale do té doby musíme ošetřovat mastičkou, což se jí vůbec, ale vůbec nelíbí a mě osobně to dost bolí 😀
Nancy má v tlamičce bolestivý vřídek – calicivirozu, tak má také potíže s papáním. Dostala analgetika a budeme bojovat za brzké uzdravení, jak u ní, tak u ostatních marodů.
Mažeme, kapeme, dáváme léky, trápíme je injekcí, ale nedá se nic dělat, vypadá to jako kolotoč. Jeden se uzdraví a onemocní další. Naštěstí máme přislíbeno pár adopcí, což by nám ve všech směrech nesmírně pomohlo. Více budeme vědět zítra.