Téměř celé pondělí jsem strávila na veterině v Praze. Byl tam opět objednaný Calvinek, který neuvěřitelně zabojoval spolu s veterináři. Jak již psala níže Terezka, nemá stále vyhráno, je moc maličký, ale v sobotu nikdo nevěřil, že přežije.
Spolu s Calvinkem jel na kontrolu očiček Ešlíček. Byli jsme moc pochváleni, že se mu očička neuvěřitelně zlepšily, viz. foto. Ve stejné léčbě pokračujeme dále. Prognóza byla spíše slepota dle ohromného vředu na rohovce. Ešlíček je moc krásný a čilý. Lítá a blbne spolu s malých Koláčkem.
Meigretek též jel na kontrolu, spíše tedy na radu, neboť stále zvrací. I když se mu váha zvětšila, není to pořád ono. Užívá stále léky, bude dostávat denně injekci proti zvracení a probiotika. Pokud nepřestane zvracet jídlo, bude muset na hloubkové vyšetření žaludku.
Kocourek Brozánek jel ukázat své stále „plačíčí“ očičko. Má na něm srůsty, při kastraci budou odstraněny.

Kočičce Písničce začalo poškozené očičko silně téct.,Poškozené bylo již při odchytu a Písnička byla dlouhodobě přeléčena antibiotiky. Rohovka se hodně zhoršila a aby bylo očičko zachráněno musela být víčka sešita k sobě, aby rohovku nedráždilo mrkání. Písničce byl po zákroku nasazen límec, který si však urputně odstraňuje, vyvádí tak, že by se raději uškrtila než by se s ním smířila. Během minuty udělala v kleci pěkný borčus a nakonec si nacpala packu pod límec a nacpala si ho až na hrudník. Prostě bych jí límec musela přišít ke kůži. Takže je bez límce. Ráno jsem se obávala jít se na očičko podívat, čekala jsem, že bude rozšité a že zákrok na záchranu očička byl zbytečný. Nechci to zakřiknout, ale zatím stehy drží.

Kočička Byšinka od rána nechce jíst a ani pít mlíčko. Zkoušela jsem jí nakrmit stříkačkou, ale nelze jí zvládnout, příšerně se brání a dokonce i křičí. Pusinka jí musí hodně bolet. Bojím se toho, aby mě neumřela. Možná bude muset mít sondu na krmení.

V depozitu u Jitky koťátka hodně zvracela a už ne jen jídlo, ale jen vodu a dokonce Liduška vodu žlutou. Liduška nemohla být dosud naočkována, užívala antibiotika, přišla do Sluníčka už s tím, že zvracela a odmítala jídlo. Teď je to tu znova. Naštěstí test na panleukopenii je negativní. Zvracela i Aida, ale ne tolik a tak často.

Ráno to v útulku začalo prskat. Především plašani. Děsné. Příští týden nebudu v útulku, starat o kočičky se bude především Daniela. Strašně se snažím, aby neměla velké starosti, ale nedaří se mi to.

Mrňata Tamarka a Tilísek už téměř nechtějí mlíčko. Jedí konzervu, ale nemají žádná pořádná miminkovská bříška. Mám o ně strach.

Přijali jsme další koťátka z Loucké, které jsou nyní v depozitu u Ivany. Je to pět chlapečků: dva rezaví, dva černý a jeden modrý. Jsou to ještě malá miminka.

K dnešnímu dni máme 109 kočiček a téměř žádné peníze. Ach jo.