Bolest ze ztráty a prohry života sotva narozených tvorečků mě stále tíží.
V pátek jsem byla v Praze na klinice s Pneuškou. Ta se sice z průjmu a apatie už dostala, ale raději jsem chtěla ji zkontrolovat. Dostala raději ještě antibiotika a doufejme, že už bude konečně přibývat. Pořád se cpe a už má i bříško jako zdravé kotě, což by znamenalo, že jídlo vstřebává. Dneska, v sobotu si Pneuška vede dobře, běhá, baští a už má téměř 450 gramů. Tak snad jí to vydrží.

Terezka z Terezína je pořád taková hubená, ježatá, i když léčba byla před týdnem ukončena. Terezka se začala trošku spravovat, ale stejně se mi nelíbí, poslední dny na váze zase ubyla. Dostala jiná a silnější antibiotika. Právě přezubuje a to je kotě náchylné k infekcím, je oslabené.

Na kontrole byl i kocourek Prášek. Pan doktor byl velice spokojený s operací očička. Vyndal mu stehy a Prášek už má očičko pořád otevřené. Muselo to být pro něho hrozné, když mu očičko pořád dráždily řasy spodního víčka. Konečně už tolik nehltá jídlo jako dříve, spravil se a konečně snad i dosytil.

Maličký kocourek Boulíček po operaci veliké, nestandardní kýly, se má k životu, je čilý, ale s kakáním má trchu problém, nejde mu stolice vytlačit, i když je měkká. Na můj vkus moc nejí. Sice se na jídlo vrhá, ale sní toho dost málo. Doufám, že mu nezůstane z vrozeného defektu nějaký handicap.

Dnes jsme přijali černobílé kotě – kocourka ze Štětí. Vypadá zdravě, byl okamžitě naočkován, neboť nemohla ani dočasně zůstat u nálezců. Má jen parazity, ušní svab. Jméno ještě nemáme.

Včera jsme přijali do depozita k Terezce maminku s pěti asi čtyřtýdenními koťátky. Rodinka byla nalezena v chlívě, jejichž majitelé kočičku neznají. Maminka kočička je zoufale vyhublá a maličká. Koťátka mají rýmu a zánět v očičkách. Majitel kočky se nenašel. Kočička je plašší, ale hladová, takže se jí podařilo nalákat do sklopce. Koťátka jsou samé holčičky – pět kočiček.

Pořád se u nás jen uklízí a uklízí, je to nekonečný příběh. Dneska a zítra jsou v útulku se mnou Danča a Kamča. Cítím se hodně vyčerpaně, jsem šťastná, že tu jsou. Děkuji oběma za pomoc.

Malý černobílý kocourek Jeremi už konečně chodí k jídlu, léky snad zabraly. Hubená je však stále. Je to mrně a při podávání tabletky se semnou pere jako nějaký obr.
Kocourek Peugeotek už průjem téměř nemá, tak snad to bude dobré.

Černobílé kotě Čárka u Marušky v dopozitu má vyšetřenou stolici, neboť se nepodařilo její průjem vyléčit. Výsledkem je bakterie, která je nyní cíleně léčena účinnými antibiotiky. Takže konečně brzy půjde Čárka domů, brzy bude zdráva. Její nová rodina na ní čeká.
Přeléčeni jsou i Deštík a Kapička. Tak konečně se snad Maruška zbaví průjmů.

Děkujeme všem příznivcům, kteří finančně podpořili Andromedinu léčbu antivirotiky. Už jsou objednané. I Jollýčka uvidíme, zda zaberou antibiotika a případně se vrhneme na další vyšetření. I když v minulosti toho absolvoval více než dost a bez úspěchu léčby. Je to děs. Bětuška je na tom podobně, jen má neslzavé oči, rýma však stále. Tolik by potřebovala svoji rodinu na mazlení, moc jí to chybí.

Toníček má o trochu zvýšenu dávku léků na epilepsii a zatím neměl žádný záchvat. Podrobné vyšetření jaterních testů ukázalo na cirózu jater, z čehož není úniku. Dostal lék a za dva měsíce se budou testy opakovat.