V obci Vesce, u rodiny přítele naší dobrovolnice byla nalezena ve chlévě cca 4-5 týdenní koťátka – samé holcicky!!! , začali jsme kotatka monitorovat a zjistili, ze za nimi chodí mourovatá vyhublá kočička. Zjišťovali jsme, zda kočička někomu nepatří, ale zřejmě je souzena osudu, co si kde uloví nebo ji někdo něco z lítosti hodí. Kočička má totiž páteř jak pilku. Není úplně plachá, ale zřejmě důvěra k lidem také neni velká. Kočička se dnes odchytla sklopcem a s koťaty z důvodu velkého množství kočiček přímo ve Sluníčku, jsou v depozitu u Terezky v Bohusovicich, kde momentálně jsou ještě Cooper (rezervovany), Klárka a velký mazel Bedříšek.
Je ale hrozné, ze na koťata se vůbec nemuselo přijít, protože chlév momentálně není využíván a příští rok by zde behalo 5 kocicek plus máma a rodily by další koťata!!!
Kotatka mají rýmu a tak jim byla nasazena antibiotika, maminka už se aklimatizovala a nechá na sebe sáhnout, což je důležité taky pro její péči a budeme se snazit ji dostat do dobré kondice, aby nebyla tak hubená.
Zítra se budou dávat jména a bude možné si kotatka pomalu rezervovat. 🐈
‼️PROSÍME kastrujte!!! Opravdu to není proti přírodě, proti přírodě je to, ze je spousta bezprizornich hladovějících kocicek, co umírají pomalou a bolestnou smrtí z důvodu nedostatku péče a hlouposti a lenosti člověka!!!!!!! 😢😢😢🐾‼️