Nemáme nyní lehké období. Spousta kočiček, především koťátek znamená pro mne bdělost ve dne i v noci, celý den jsem na nohou, abych nic nezanedbala. Úklid, dezinfekce, karanténa a přesto se nám nevyhnula panleukopenie. Ve středu v odpoledních hodinách mě umřel maličký Barbánek. V úterý trošku zvracel, byla mu nasazena léčba proti zvracení, ještě běhal, nepolehával. Ve středu ráno jsem raději udělala test na panleukopenii, který vyšel pozitivní. Okamžitě se začalo s léčbou a přesto během pár hodin Barbánek ze světa navždycky odešel. Od té doby, kdy přišel do Sluníčka neustále klempíroval se zdravím a to byl ve Sluníčku téměř měsíc. Byl i malinký a tak ještě nebyl vakcinovaný. Nastalo dezinfekční peklo, kdy jsem jako smyslů zbavená dezinfikovala a vysvěcovala úplně všechno, kde se Barbánek nacházel. Ještě, že máme kočičky a hlavně koťata rozdělená do různých prostor v domě či voliér. Děsí mě malá Pneuška a Servík, kteří jsou jako jediná koťata ještě nenaočkovaná a navíc byly s Barbánkem parťáky. Pneuška se mi včera večer vůbec nelíbila, nejedla, polehávala, nemá žádné bříško. Vypila maličko mlíčka pro koťátka z lahvičky. Strašně se o ně bojím. Spaní za moc nestále, ráno mě Pneuška vzbudila pláčem, nechtěla být v kleci. Všechno měla snědené a na zemi vyrazila k misce a dlabala. Má trochu průjem. Celý den jsou obě koťata Servík i Pneuška v normě. Pozoruji je pořád.

Malý Bořeček ještě stále není v novém domově. Občas trošku zvrací, ale baští dobře. Přestává být baculatý a to mě začíná trápit. Musím vystopovat jakou má stolici, zda nemá průjem. Tak už vím, průjem má, vůbec se mi nelíbí, hubne z hodiny na hodinu. Takže je nutná léčba.

Maličký Norisek je pořád zavřený v kleci, užívá antibiotika, ale není žádným jedlíkem. Nelíbí se mi to. Dostal léky na plošnější odčervení, tak uvidíme. Pořád jen spí.

Britskému kocourkovi Bastíčkovi, kterému se právě měly vyndat stehy po amputaci nožičky a ocásku, se roztrhla zašitá kůže na nožičce. Už to nelze zašít, tak dezinfikujeme a mažeme až se rána zhojí. On má nožičku amputovanou jen kousek a pomáhá si s ní v chůzi. To nemohla přetažená kůže vydržet.

Ve velké místnosti má nějaký kočičí brouček taktéž velký průjem, jen pořád nevím, kdo.

U Marušky průjmuje mallá Čárka. Je to šílené s těmi průjmy. Markétka také bojovala s průjmem u všech koťátek v jejím depozitu.

Do nového domova odjela kočička Jituška z Bohušovic, Lentilka, Sušenka, Oplatka a Kikoušek. Všem kočičkám přejem hodně štěstí a krásný a milující domov.

Ve čtvrtek večer byl přijat maličký asi čtyřtýdenní rezavobílý kocourek Justin. Byl naleze na obcí Lounky ve křoví u pole.
V pátek byl přijat malý černobílý kocourek Jeremi nalezený za obcí Račiněves v bývalé pískovně u skládky. Jeremi je silně zablešený s ušním svrabem.