Opět začínám špatnou zprávou, Robinek nás opustil a to po téměř třech letech ve Sluníčku. Byl to opravdu skvělý, nekonfliktní kocourek. Nebyl nejmladší, vlastně vůbec nevím, kolik mu bylo let. Z důvodu trávícího onemocnění, nenašel domov, ale snažili jsme se, aby se měl ve Sluníčku jako ve skutečném domově. Chodil na zahrádku, odkud se vůbec nevzdaloval. Býval hodně doma až do příchodu Rumburaka a Daviho, kteří mu vadili, takže přišel domů a zase chtěl ven. Užívat si sluníčka. Jeho zdravotní stav byl už velice špatný a prodlužovat jeho trápení nebylo vůči Robinkovi fér. Myslím, že už to bylo téměř za hranou. Myslím na něho, hodně nám přirostl k srdci.

Další ne moc dobrou zprávou je stav očiček Ládíčka. Přes celkovou i lokální léčbu se nepodařilo zastavit oboustranný zánět rohovky. Vypadá to, že Ládíček bude slepý. Přitom to vypadalo ze začátku tak nadějně. Tady je vidět, co může způsobit včas neléčená rýma.

Malá Andromeda měla též „našpápnuto“ na vřed rohovky, ale zatím se očička drží. Stále mažeme.

Broučínek Fildíček byl na kontrole očiček. Očička jsou snad už ustálena. Na pravé očičko „možná“ trošku vidí. Doufám, že to tak zůstane. Nožička se hezky hojí, byly mu vyndány stehy a za dva týdny podstoupí vyndání drátu.

Bílé Lillience už „otrnulo“ a začala mrouskat. Je pěkně protivná, všechno očůrává, vůbec bych nevěřilo, kolik moče se do ní vejde. Ouška má o něco lepší, i když nakapat ji do nich je „unikum“, brání se, škrábe a utíká.

Štaflíčkovi se trochu „zalepila“ rána u amputovaného ocásku, takže mažeme. Nyní má zase období zácpy. Užívá léky, musela mu být zvýšena dávka, uvidíme, jak budou zabírat. Budeme pokračovat v akupunktuře.

Podařilo se odchytit zbylé dvě koťata v Budyni n.O., sourozence Minnií a Elvise, které „vychovává“ k mazlení Jitka. Jsou to stejní plašánci jako jejich sourozenci a byly přidány do stejného depozita k Jitce. Máme tedy novou mourovatou holčičku Bonnie a černobílého chlapečka Clyda.

V depozitu u Markétky se Markétce a Ponďovi skvěle daří vymazlovat ďáblíky. Jsou úžasní, rozjedli a vyléčili Melánii a Proužka. Veliký platánek Sagvánek už přijde i do jejich lože. Vincentkovi se to moc nelíbí, že mu koťata okupují celý byt a tak raději „pracuje“ s páníčkem až do večera v jejich servisu.

Maličký Toffíček a koťátko Monna už konečně baští a přibírají na váze. Antibiotika dostali všichni sourozenci Monny a dnes i maminka Rosnička, nezdála se mi.

Mimina Pneuška, Servík a Barbánek jsou špinavý jako „prase“, dostávají konzervičku do mističky a přímo se v ní „koupou“. Místo klece dostaly ohrádku, je to něco větší a stejně třikrát denně ji musím čistit a převlékat. Hlavně, že baští. I nadále dostávají z lahvičky, ale díky Barbánkovi, který s nimi sdílí bydlení a který je o něco starší a konzervu upřednostňuje před mlíčkem, se mohou v konzervě „rochnit“ i Pneuška a Servík.

Koťátko Letuška se těší zdraví, pád z veliké výšky ji nijak nepoškodil.

Dnes odjel do nového domova mourovatý kocourek Michael. Bude bydlet v Praze, v domečku se zahrádkou.

Dnes jsme přijeli zubožené malé kotě, chlapečka Mondýska ze Štětí. Chodil u fabriky Mondi Štětí na staveništi, je ve velice špatném stavu, váží pouhých 500 gramů. Má ohromnou rýmu, zánět v očích, všude hnis a zraněné přední nožičky.

Vůbec je to hrozné léto. Hodně přijatých koťátek má problém s rýmou a hlavně se zánětem v očičkách. Téměř slepý bude Fildík a Ládíček. Poškozené očička bude mít Andromeda, tekoucí očička zůstanou Perseusovi a Klárce. Jak to bude s Mondýskem ještě nevíme. Když se podaří infekci zdolat a nejsou poškozená očička, věštšinou se ucpou, zarostou, slzné kanálky. Jdou sice pročistit, ale pouze v narkóze a nemívá to žádný efekt. Už jsme to u několika kočiček absolvovali při kastraci a slz z očí se stejně nezbavily.