Malý Fildík se má po tak náročném začátku života čile k světu. Hraje si, krásně baští a pořád kaká, při tom urputně hrabe, vyháže hovínka ven a musí se mu uklidit celá klec včetně koupele zadečku a nožiček. Je to zlatíčko. Do očiček musím kapat hodně často a i v noci. Váží 840 gramů. Když ho mazlím vrní, když se k němu člověk blíží, má panický strach. Týrání děti ho velice psychicky zasáhlo.

Bořeček Stavitel je nyní ve Sluníčku, užívá stále léky na močové cesty. Krev už nečůrá. Je to Ďáblíček, který pořád nedá dopustit na svojí lahev s mlíčkem. Najednou vypije dvě lahve. Když dojde mlíčko v jedné, nechci ji dát, vzteká se než se zacucne do další naplněné lahvičky.

V pondělí byly na kontrole koťátka Perseus, kterému pořád teče z očička. Pan doktor vyšetřenín zjistil, že má ucpané slzné kanálky, které se zkusí vyčistit v narkˇoze až bude Perseus kastrován.

Andromedě se dle pana doktora očičko hezky hojí, srůsty v očičku se uvolnily a dělající se vřed je možná zažehnán.

Kotě Ládíček má očička též o dost lepší, i když to pořád není ono. Dostal jinou mastičku.
Všechna koťátka pokračují v užívání antibiotik, tedy i Klárka a Bedříšek. Klárka je pořád bojavá a Bedříšek je největší mazel. Ládíček, Klárka a Bedříšek byly přestěhovány do malé voliéry za Charlim a Šimonkem, kterou mají jen pro sebe. Byly v kleci už dva týdny. Charlimu a Šimonkovi jsme zmenšily prostor, snad nám to odpustí.

Charlie má jako Felv pozitivní kočička ošklivý zánět dásní, který mu byl několikrát léčen. V pondělí pan doktor navrhl zoubky vytrhat. Charlie absolvoval operaci a dnes už je doma, už i papal.

Šimonek má stený problém, v nemocnici v Praze zůstal dneska a absolvuje stejnou operaci jako Charlie, abychom ho oprostili od bolestí.

Černé miminko Vetík byl na kontrole s plísní. Ta se nijak nelepší a tak musely být nasazeny antimykotické léky. Takový mrňousek a takové trápení. Musí být chuděrka pořád izolovaný. Je úžasný, hraje si v kleci, krásně baští konzervu, je to zlatíčko maličkaté.

Kočička Afrodita nalezená v Roudnici n.L. na Urbance, už je venku z klece. Je moc krásná, dobře stavěná a dle mého předpokladu je už kastrovaná. Je to neskutečný mazel, nelíbí se jí však, že musí sdílet pobyt ještě s další hromadou koček a to díky tomu zůstala v zadní malé místnosti, kde je jen Dášenka, Sára, Enie a koťata Perseus a Andromeda. Je to trápení tolik kočiček pohromadě, moc mě to jejich trápení mrzí. Totéž je u kočičky Pipy, která ve velké voliéře hodně špatně snáší přítomnost dalších dvou dospělých kočiček a cizích koťat. Není ji však kam přemístit.

Dalším návštěvníkem veteriny Metropolevet je kočička Margarita. Je to nádherná velká, přitom mladá, stříbrnná kočička, která přišla do Sluníčka samá kost s trošku mléčným očičkem. Je velmi jedlá, ale občas se stalo, že všechno jídlo vyzvrátila a nebylo to bezprostředně po najedení. V pátek jí byla vyšetřena krev, ze které bylo patrný maličký zánět. Dostala antibiotika. Při vyšetření a konzultaci v Praze se nenašlo naštěstí žádné onemocnění, všechny abnormality pramení z podvýživy. Zaléčení antibiotiky bylo v pořádku a nyní je potřeba pouze mazat očička, kde jsou trošku zanícené spojivky. Z Margaritky bude moc krásná a veliká kočička.

Dnes měl být kocourek Štaflíček na další, již třetí, akupunktuře. Místo toho je nyní Štaflíček hospitalizován v Praze na klinice, kde mu bude amputován ocásek, při jedné narkóze bude vykastrován. Po té bude užívat léky, které by měly způsobit, že bude Štaflíček sám kakat a čůrat. Pan doktor na Metropolevet má s těmito úrazy u kočiček velké zkušenosti a to i dobré, kdy se podaří, že se kočička problému přizpůsobí, není nečistotná a nemá až taková zdravotní problémy. Na této klinice jsem doposud Štaflíčka nepředstavila a najednou je tu při zmínění o něm údajně veliká naděje. Není nyní se mnou a musím na něho myslet.

V neděli odjel do nového domova kocourek Budulínek. Nyní bydlí v Mostě u starší paní. Doufám, že bude v pořádku a skvěle opečováván.

Kočička Stánička se vrátila zpátky do Sluníčka. Původní kocourek v rodině, kam byla Stánička adoptována, ihned začal mít zdravotní problémy, ze kterým se léta dostával. Stánička byla v novém domově ihned jako doma a i přes nelibost stávajícího kočičího domácího ho poňoukala.

Dneska opět nově dvě koťátka ve Sluníčku zhruba dva a půl týdne staré. Byly nalezeny v pneuservisu v Krabčicích. Celý den plakaly pod pneumatikama. Jedná se o černou kočičku s bílýma tlapičkami a náprsenkou, vážící 236 gramů, dostala jméno Pneuška a mourovatého kocourka s váhou 241 gramů se jménem Servík. Obě koťátka byla strašně moc hladová a špinavá. Vrhla se na misku s kotěcí konzervou, ale neuměla ji moc pozřít. Lahvičku s kotěcím mlíčkem neumí sát, je jim nepřirozená. Je to na hlavu.

Obsoused z protější ulice časně ráno mi přinesl ukázat uloveného, mrtvého jesetera, byl prý vymazlený. Ukazovat mě záseky po drápech a stěžoval si, že je to dílo našich koček. Nebyl vůbec ožraný. Je mi to moc líto. Nemám ráda problémy a už vůbec ne, když jsem sousedům na obtíž. Nevím, co dělat, prostě pár kočiček, které jsou buď plaché nebo nesnášenlivé s ostatního kočičkami, např. Víťa, prostě chodí ven.
Je mi líto, že přišel pán ihned na mě. Přitom i ostatních domácnosti v ulici mají kočky. Moc mě to mrzí.

Robinek má veliký, vodnatý průjem. Byla mu nasazena léčba. Bohužel se doma moc nezdržel díky Rumíčkovi a Ondrovi. Davi se po ostříhání drží stále v prvním patře na křesle. Je tam teplo a klid.