Poslední dny je hodně starostí.

Vrásky mi dělá kocourek Štaflíček, to krásné a vitální koťátko, které jsem se rozhodla spolu s Vámi zachránit za každou cenu. No a ono to nejde. Absolvovala jsem se Štaflíčkem vyšetření na klinice Jaggy neurologem – specialistou MVDr. Šrenkem. Štaflíčkům zdravotní stav nelze zvrátit, ani zlepšit, diagnóza a prognóza je stejná jako u vyšetřeních předchozích veterinářů. Nervy jsou v důsledku dlouhodobého problému odumřelé a není žádné řešení ohledně uzdravení Štaflíčka. Magnetická rezonance nebyla z tohoto důvodu provedena, neměla by žádný smysl. Štaflíčkům zdravotní stav se bude zhoršovat, přestane chodit na zadní nožičky, bude bojovat se záněty močového ústrojí a obtížemi v důsledku megakolonu. Je mi to moc líto. Peníze, které jste na Štaflíčkovu léčbu zaslali, Vám obratem vrátíme. Prosím tímto, pokud tak máme učinit, sdělte do našeho emailu: kocicidomovslunícko@seznam.cz, že žádáte o vrácení částky, která byla zaslána dne… Omlouvám se za způsobené komplikace. Velice všem děkuji za skvělou podporu, za rychlé jednání, za to, že Vám život maličkého kočičího tvorečka není lhostejný. Mrzí mě, že nedokážu udělat více. Zkusím ještě Dornovu metodu a akupunkturu.

Mrně Lupínek od školy se zlomenou čelistí vyvolává ve mně neustále lítost. Vrhá se na paštičku, moc jíst mu nejde, pusinku může otevřít jen málo. Mám strach, aby nebyl dehydrovaný, tak mu doplňuji vodu stříkačkou. Je pořád sám v garsonce bez ostatních koťátek. Dneska mě přišlo, že ho musí náplast škrtit, rychle roste, tak jsem mu ji raději uvolnila. Náplast má celou upatlanou. Je to takový maličký brouček.

Černý kocourek z Ústí n.L. přijatý k vyléčení, je hodně smutný. Ležívá pořád v záchůdku, papá pouze v noci, byl už vykastrován, očička už má čistá, brzy bude moci být vrácen zpátky.

Ve Vědomicích se podařilo Janě odchytit černého kocoura, který vyháněl a bil snad všechny kočky v okolí. Je už po kastraci, je celý otrhaný, hodně mu chutná jíst. Zítra bude vrácen do Vědomic a doufám, že se polepší.

Koťátkům Budulínkovi a jeho sestřičce Natynce začaly hnisat očička. Zatím je pouze mažeme.

Na klinice Jaggy si velmi dobře pamatují na našeho Toníčka. Ptali se na jeho zdravotní stav a trochu mi i poradili. Toníček má nyní méně záchvatů – určitě to zakřiknu – ale přijde mi smutnější, má pořád taková zapadlá očička.

Kočička Yzinka od holobytů v Roudnici n.L. na mě stále více syčí a dokonce po mě seká i na dálku. Asi už je čas řešit její kastraci a vrátit ji zpátky k jejímu bratříčkovi.

Bílomourovatá kočička Kalupínka je stále hodně vystrašená. Sice nesyčí, neseká, ale nekamarádí se. Je ve Sluníčku už téměř tři týdny, přivezl ji k nám pán z obce Libkovice, kde se údajně náhle objevila. Je to moc krásná kočička.

Sárinka od Labe začala pobývat v zadní malé místnosti. Opustila garsonku a dokonce mě už nenapadá, dokážu ji pohladit.

Kocourek Dave – peršan – si oblíbil bydlet v kuchyni. Na mě už nevyjíždí, občas ho pohladím, potřebuje prostě klid. Občas si vjede do chlupů s Rumburakem. Nejhůře je na tom Víťa, ten nechce vůbec domů, když byt okupuje Rumburak, Ondrášek a ještě Davi – dominantní kocouři.

Přijali jsme do Sluníčka pět koťátek z Mnetěše, které byly na půdě rodinného domu, jehož majitelem je myslivec se psy. Pro koťátka jsme museli dojet. Jsou to takové maličké chudinky, váží od 244 do 270 gramů, což je zhruba na věk dva až tři týdny. Koťátkům jsou asi čtyři týdny. Zřejmě k nim už nechodila jejich maminka. Máme dvě mourovaté holčičky, jednu holčičku černobílou, mourovatého chlapečka a rezavého chlapečka. Rezavý kluk je sice největší, ale nevypadá zdravě, je takový apatický. Jedna holčička má slepené očičko hnisem. Naštěstí koťata zkusila jíst sama, nic jiného jim nezbývalo, byla strašně vyhládlá a dehydrovaná. Doufám jen, že budou brzy zdravá.

Příští týden budeme mít další nová koťátka, tentokrát z Prahy. Vím, že jich máme sami dost a z našeho okolí ještě není příjmům konec. Nenechal mě však chladnou telefonát s prosbou o umístění koťátek od spolku, který se v Praze stará o zvířátka lidí bez domova. Hlavně o jejich kastrace. Akutně potřebují umístit dva vrhy koťátek a útulky a spolky v Praze jsou údajně přeplněné. Přišlo mě líto jim nepomoci, když se tak snaží. Do Sluníčka přijede však jen jeden vrh koťátek.