V úterý jsme odchytily tři koťátka od nevykastrované kočičky na sídlišti v Roudnici n.L. Koťátka jsme již prezentovali – rezavý Deštíček, bílorezavá Kapička a bílomourovatý Mráček. Narodila se koncem března 2017 a jsou v depozitu u Marušky v Bohušovicích.

Ve středu jsme přijali koťátko, které mňoukalo z pod kapoty auta zaparkovaného v Jungmannově ulici. Hodně se bálo a bylo těžké ho odchytit. Pomáhali i měští strážníci. Jedná se o maličké asi 5ti týdenní modré, dlouhosrsté kotě s bílými ponožkami. Protože je nám jasné, že tohle kotě půjde hodně rychle na odbyt, budeme se mu snažit najít, co nejkrásnější domov a nejmilovanější domov, nejlépe ještě s kočičím kámošem, aby mu nebylo smutno. I když je na adopci ještě čas. Nádherný kocourek dostal jméno Darling.

Přípravy na bazárek vrcholí! Celý týden pomáhá v útulku Michal. Tvrdě maká od rána do večera. Jsme šťastni, že si náš našel, že ho máme. Všechny příznivci tímto zveme, přijďte zítra mezi nás.

Další novou sluníčkovou kočičkou je bílomourovatá asi dvou až tříletá kočička, které zemřel páníček a zůstala v polorozbořeném domku samotinká. Sousedé kočičku krmili, sedávala u jejich domovních dveří řadového baráčku, u frekventované silnice. Paní nás kontaktovala s prosbou o pomoc pro kočičku. Kočička byla příšerně špinavá, hubená s ucpanýma ouškama svrabem. Vykoupali jsme ji, nabaštila se a spokojeně spinká. Dostala jméno Rosnička.

Dalšími včera přijatými koťaty jsou dvě kluci – bílomourovatý a mourovatý, dlouhosrstý. Jsou jim zhruba dva a půl měsíce. Mourovatý kocourek má bohužel handicap, nekontrolovaně vyměšuje. Vypadá to, že necítí zadeček, má svěšený ocásek. Byl na vyšetření paní, která se o narozená koťata starala, údajně nemá poškozenou páteř. Na vyšetření ho vezmeme i my. Od včera se kocourek nevyčůral, mám obavu, že bude velký problém, jak ho vyčůrat a vykakat. Je to čilý kocourek, usurpuje svého bráchu, je to pěkný divoch. Bříško má jako balvan. Z prognózy jeho uzdravení má veliké obavy. Je tu již půl dne a ještě nečůral a ani se mi ho nepodařilo ručně vyčůrat. To mu bude značně ničit ledviny. Vůbec si neumím představit, jak to v útulku s takovýmto kocourkem budeme praktikovat. Kluci dostali jména Štaflík a Špagetka. Štaflík je mourovatý kocourek a Špagetka je bilomourovatý kluk.

Kočička ležící na silnici, kterou paní přejela autem, se už našla. Našla se majitelem kočičky až pozdě v noci, byla mrtvá. Pán si kočičku zakopal na zahrádce, incident tímto řešen dále nebude, majitel si to sám rozhodl, je to už starý pán. Kočička byla velmi stará, neslyšela a špatně viděla. Z tohoto důvodu nereagovala na přijíždějící auta, na což byli tamní obyvatelé zvyklí, museli přijít až ke kočičce, aby na ně zareagovala. Paní si zřejmě myslela, že nad kočičkou projede, ta se však lekla a skočila přímo pod kola jedoucího auta.