V sobotu odjel do nového domova kocourek Fešáček. Bude bydlet v Praze ve velikém bytě se zasíťovanou lodžií a čtyři kočičkami.

Tříbarevná kočička toulající se po sídlišti, ale hojně krmena tamními krmičkami, byla v sobotu na kastraci. Bývala by porodila pět koťátek, které by se staly útokem lidí, psů a automobilů. Kočičku pomohla odchytit paní, která kočičky krmí, kočička není plachá, pouze má špatné zkušenosti s některými lidmi na sídlišti. Při kastraci bylo zjištěno pohmožděné bříško, zřejmě po nějakém úraze, kočičce praskla céva a paní doktorka měla s kočičkou hodně práce, aby ji zachránila. Bříško bylo otevřeno téměř pět minut po dvanácté. Byla udělána další vyšetření, protože dýchání kočičky nebylo v normě, hůře se jí dýchalo. Rentgen ukázal poškozené plíce, kočička je stále hospitalizována, bříško je kontrolováno a plíce jsou léčeny infuzí s antibiotiky, kočička je umístěna v kyslíkové komoře. Poslední zprávy z nemocnice dnes v podvečer jsou příznivé, její zdravotní stav je o hodně lepší než včera. Je to moc hodná a mazlivá kočičí holčička, dostala jméno Dušková od paní doktorky (byla dušná), my jsme přidali jméno Annie – Annie Dušková.

Uzdravení Annie bude finančně velice nákladné, kočičku můžete podpořit zakoupením věciček z aukce, která právě probíhá, organizuje ji Maruška Michlanová a patří jí veliké díky za pomoc a finanční přínos. Pokud si z aukce nevyberete, můžete přispět přímo částkou na náš účet číslo 2500438542/2010. Mockrát děkujeme.

V sobotu jsme přijali černobílého velikého kocourka, který se přitoulal k paní, která se už stará o osm opuštěných kočiček. Kocourka dala vykastrovat, odčervit, dala ho otestovat na virové kočičí onemocnění, kocourek je FeLV pozitivní. Testování bylo ještě jednou zopakováno. Paní si tudíž nemohla kocourka nechat a ohrozit tím ostatní kočičky, venku být nemohl ze stejného důvodu. Sháněla tedy pro kocourka umístění po útulkách, bez úspěchu. Kocourek by musel být uspán. My máme Šimonka a Charliho stejně nemocné, kocourka jsme vzali do Sluníčka, nyní je ve voliéře a budeme doufat, že ho naši felfkoví kluci přijmou. Dostal jméno Chroustík.

Maruška s Milanem mají na zahradě v Brňanech pod mobiláčem tři úplně plachá koťata z loňského roku. Dlouho o nich nevěděli, když na ně přišli, viděli tam v blízkosti podobně zbarvenou kočičku jako jsou ony. Doufali, že je to jejich maminka. Kočička napadala na přední nožičku a byla taková zbídačená. Maruška s Milanem kočičku odchytávali, aby mohla být ošetřena a vykastrována. V sobotu se konečně zadařilo, kočičku se podařilo lapit, jaké to bylo však překvapení, byl to kocour. Má starou zlomeninu levé přední nožičky, nemůže ji ohýbat, má pod kůží brok, příšerný zapáchající zápach v ouškách, rozsáhlou paradentózu a levý přední špičák se mu zabořoval do rtu, má tam ošklivou díru, zoubek bude muset být vytržen. Kocourek je starší, je hodný, dostal jméno Brňánek.
Maminku koťátek z pod mobilheimu tedy nemáme. Máme vážné obavy, že by tam mohly přibýt další koťátka, případně na jiném místě, což nás vůbec netěší. Vesnice jsou v tomto směru šílené. Možná budeme mít u Marušky na zahradě další „neplánovaný“ útulek. V sobotu se ještě zadařio odchytit jedno z loňských koťátek, zítra půjde na kastraci.

Sobota byla hektická, k tomu všemu, co jsem nyní popsala, jsme jezdili několikrát denně na odchyt na sídliště a připravovali se na výstavu. Za spolupráci a za pomoc děkuji Terezce Matějkové, která mi je oporou v posledních týdnech, Janě Salcmanové, že se přidala k odchytu, Michalu Dvořákovi, který strávil dva dny ve Sluníčku a nadělal hromadu nepopulární práce – úklid obou garáží, zboží do krámku a bazárku, odpadu u krbu, naložení krámků, odchyt Annie Duškové, opravu odrbaných dveří, krmení, výtisk letáků na výstavu, oprava hraček, doplnění barvy do tiskárny, výměna žárovek v karanténě za více světla, přemlouvání Daviho k důvěře k lidem, atd.

V neděli se Sluníčkové kočičky zúčastnily umísťovací výstavy v Řepých. Sama jsem se nemohla zúčastnit z důvodu kritického stavu v útulku. Jsem vděčná a děkuji Sluníčkovým skvělým dobrovolníkům, kteří celou výstavu zvládli s přehledem – Zuzce, Aničce, Danče, Marušce M., Kamče, Terezce B., Standovi a Michalovi. Na výstavě našla domov kočička Píšťalka a Iriska.
Před začátkem výstavy byl předán novým páníčkům kocourek Hrášek, který byl z depozita u Marušky, která ho k předání do Prahy doprovázela. Páníčkové byli skvělí, přesto to pro Marušku bylo krušné loučení. Hrášek je Maruščin vypiplánek, je to zlatíčko.
V neděli odpoledne odjel domů malý černobílý dlouhosrstý kocourek Chlapeček. Byl již delší dobu zamluvený a čekalo se, až bude úplně v pořádku. Bude bydlet s roční kočičkou v bytě v Praze.

Večer se odchytil do sklopce na sídlišti v Roudnici n.L. bílorezavý mramorovaný kocourek, celý poškrábaný, zjizvený, pobitý, ale mazlivý. Dneska absolvoval kastraci, bude vyléčen a nabídnut k adopci. Jsou mu asi tři roky, dostal jméno Teodor.
Kočičku, která rodí na sídlišti přímo uvnitř kruhového objezdu koťátka, jsme doposud bohužel nechytili, není hladová. Škoda, i nadále budou její dětičky usmrcovat projíždějící auta, a že jich je v centru města. Ach jo.