Kočičky z Dušník čekají ve Sluníčku až bude zcela jasné, co pro ně bude to nejlepší. Většina kočiček je stále bojácná, trpí tu, utíkají jen při pohledu na ně z dálky, sedí ve voliéře na trámu, brání se přímému kontaktu.. Moc jsme si přáli, aby se skamarádily a mohli jsme jim najít krásný domov s teploučkým pelíškem. Bohužel se jim stýská po svobodě, po jejich teritoriu – jejich domově, jsou tam zvyklé a šťastné. Je to smutné se na ně dívat, chátrají před očima. Kontaktu s člověkem se tvrdošíjně vyhýbají. Nikdy by to nebylo jinak. V sobotu se odchytila další černá kočička. Chybí odchytit ještě pět kočiček, z toho dvě holky a tři kluky. Z důvodu velikého stresu kočiček u nás ve Sluníčku se budou kočičky vracet zpět, nakonec jsme se takto rozhodli. Není jiné řešení. Krmit se však budou muset jinde než před bytovkami, o což se již budou muset důsledně postarat paní, které kočičky krmí. Je však velice těžké najít v blízkosti jejich teritoria klidné místo, které by nevadilo lidem obce.

V sobotu jsme se zúčastnili umísťovací výstavy v hotelu Diplomat v Praze, kde se konala výstava ušlechtilých kočiček. Bohužel žádná z našich kočiček domov nenašla. Děkuji dobrovolníkům, kteří věnovali svůj čas na přípravu výstavy, a kteří se přímo výstavy účastnili a to buď u kočiček nebo na charitativním krámku – Aničce, Danče, Marušce, Zuzce, Andrejce, Michalovi a Standovi.
Začátkem týdne se podařilo odchytit tříbarevnou kočičku v jedné vísce v blízkosti Šumperka. Našla ji tam naše Dana, když jela o vánocích domů na Moravu. Tehdy se nepovedlo ji zařídit pomoc. Kočička nikoho není a děda Dany dostal za úkol ji krmit. Když už se jí povedlo lapit, Danča poprosila tamní útulek Azyl Gaya o dočasné umístění a poskytnutí veterinární péče. Kočička má hlavičku na stranu, přivřené očičko a hůře se jí baští. Dostala léky, neboť se jí ještě přidružila rýma. Díky našemu Michalovi byla v pátek dopravena do Sluníčka a zítra bude vyšetřena veterinářem. Obávám se však, že je po nějakém starším úraze nebo po prodělané nemoci a tudíž nepůjde její zdravotní stav už zvrátit.

Nádherný chlupatý černobílý kocourek Chlapeček zítra pojede opět na vyšetření. Je sice o hodně lepší, dobře jí, běhá, ale při sáhnutí na jeho zadeček pláče. Není to normální a nechápeme to.

Malý kočičí černý chlapeček Rozmarýnek je tak moc sladký. Vůbec nezlobí, jen se rozvaluje v kleci, průjem už konečně nemá a báječně se zakulacuje. Jen se mu pořád rozděluje srst. Pořád nevím proč tomu tak je.

Dneska odjel malý černý kocourek Mateo z Dušník do nového domova. Terezka ho už dostatečně vymazlila a byli jsme rádi, že si ho paní vybrala, rodina se nám hodně líbila. Navíc si k Mateovi vezmou ještě Rozmarýnka až budeme vědět, že je zdravý a bude naočkovaný. Klukům bude spolu dobře.

V neděli byla u nás mladá rodina s malými dvojčátky, holčičkami. Je jim sedm měsíců jsou boží, nádherný, strašně mě to rozněžnilo. Jejich maminka byla též úžasná, dvě maličké děti, jednu kočičku doma a pro další si přijela. Je dokonce obrněná trpělivostí, rozhodla se s největší pravděpodobností pro Leontýnku a tu bude potřeba hodně mazlit. Paní se strašně moc na kočičku těšila, ale Leontýnka má ještě trošku rýmu a chybí jí očkování. Líbil se i malý Chlapeček, ale zase nevíme, proč pláče při sáhnutí na zadeček. Domluvili jsme se, že si přijedou ještě jednou za týden.

Buba, Jolyho a Marcelku čeká možná už zítra kontrola bakterií v očičkách. Budou to už tři týdny, kdy začali užívat cílená antibiotika a je tudíž třeba udělat kontrolní stěr. Pojede ještě Kališka a Karolka, které mají stejný problém, jen to na nich není tolik vidět, protože nemají kolem očiček bílou srst.

Robinek měl příšernou rýmu. Užívá antibiotika, je to už o trochu lepší.
Antibiotika dostala také Carie, začala nudlat a je nyní v kleci.

Bessinka začala též nudlat. Vypadá to, že černobílá koťátka z Loucké se snad z rýmy nikdy nevyhrabou. Doufám, že to dostanou i další. Jsou nyní přestěhovaná do dolní malé místnosti, aby byly více se styku s lidmi a daly se pohladit. V malém prostoru moc neutečou.
Omlovám se, že jsem tak dlouho nenapsala, zkusím se napravit, tak doufám…..

Děkujeme všem, kteří přivezli velice praktické dary, je to moc prima.