Především velice děkuji Marušce Michlanové za uspořádání vánoční aukce. Také se kvůli Sluníčkovým kočkám ani nezastaví. Je to úžasná žena.

Dále děkuji Marušce Zimanzlové za maratón, který musí denně „uběhnout“ mezi zaměstnáním a kočičkami, které depozituje. Pečuje o dvacet Sluníčkových kočiček. Děkuji Marušce a Milanovi za fyzickou pomoc i v útulku.

Terezce Matějkové děkuji o rozeslání oplatek a za pomoc s úklidem.

To bylo tak to nejlepší z dnešního dne.
Noc nebyla moc hezká. Nessinka byla od včerejšího večera taková unavená. V noci mi spala nad hlavou a špatně se jí dýchalo, rýma se o hodně zhoršila a dokonce přestala i úplně jíst. Je to opravdu k pláči. Vypadalo to, že při užívání posledních antibiotik se začíná zlepšovat a najednou takový zvrat. Nyní je hospitalizovaná v nemocnici. Na plicích dle rentgenu není žádný velký nález. Jsou vyčerpány téměř všechny možnosti na vyřešení rýmy, snad něco paní doktorka vymyslí.

V nemocnici zůstal též Bubo s Jolym. Bubo chrčí čím dál více, užíval dlouhodobě antibiotika, která by měly na dýchací cesty zabírat, ale u kluků nic. Bubo je poslechově příšerný a rentgen plic též není dobrý. Joly je na tom o hodně lépe a to i poslechově. Zůstal hospitalizován s bráškou, protože jsou na sebe zvyklí. S Bubíkem to není vůbec dobré.

Vuitonka pořád spala, vyloženě ji vadilo, když si chtěl s ní někdo hrát a v noci se mi nelíbila, byla taková apatická. Změřením teploty jsem se utvrdila v tom, že má horečku. Jíst samozřejmě nechtěla. Dostala ihned léky na podporu imunity a antibiotika, strašně jsem se bála, aby mi neumřela. Dneska je celý den v kleci, polehává, marodí. Vypila několik lahviček mlíčka a teď večer si už hrála. Jinak na ní není nic vidět.

Taťána se mi též pořád nelíbí. Chodí k jídlu, jí, ale ne s velkou chutí, jen si pošimrá žaludek a zase odejde. O hladu není, ale pořádný apetit jí chybí a mě chybí kulaté kotětí napapané bříško. Je lehoučká jako pápěří, nehraje si, jen za mnou chodí. Pořád užívá léky.

Patík je už o hodně lepší, má i kulaté bříško a hraje si.

Kočička Keliška má veliký průjem, který ani nemůže udržet. Infekce pokračuje. Dostala léky a doufám, že to bude dobré jako u předchozích marodů.

Lumpík sice chce pořád maso, ale nejí ho. Trvá to už několik dní a dneska zvracel šťávy, takže se nedalo nic dělat a byly mu nasazeny léky.

Dnes mají za sebou kastraci Sutinka a Pampeliška.

Do nového domova odjela Zlatovláska. Bude mít hezký domov a doufám, že bude ráda a zkámoší se s budoucí kočičí stejně starou „ségrou“. Zlatovláska bude moci po adaptaci ven, pokud to však bude vyžadovat.

Preclíček též odjel do nového domova. Bude mít velkého černého a hravého kamaráda a skvělé rodiče. Bude bydlet v bytě.

Jsem hodně smutná s řešením okolních měst ohledně bezprizorních, přítulných kočiček. Dnes máme opět zkušenost, že pokud se občan obrátí na městskou policii, že našel kočičku a nenašel jejího majitele a odevzdává ji na město, tak řešení městské policie je to, že kočku odvezou někam mimo sídliště, aby se tam nedrala do domů s tím odůvodněním, že nemají smlouvu s útulkem a veterinář říkal, že zdravé kočky takto mohou žít. Kde je dodržování zákonu na ochranu zvířat? Nemocnému zvířeti musíme poskytnout ošetření a zdravému domácímu zvířeti, kam patří i kočka, musíme poskytnout potravu, vše, co potřebuje k pohodě žití.
Dokonce při nalezení nemocných koťat či koček je zástupcem životního prostředí nálezci řečeno, že tam má nemocnou kočku nechat, že to příroda vyřeší, buď přežije, když bude silné nebo umře. Případně se stane potravou pro jiné zvíře. Kotě bez pomoci nepřežije a to ani zdravé. Dospělá kočka možná pár měsíců a to, že se nedodržuje zákon na ochranu zvířat státem a to i veřejně, mě opravdu bere sílu. Od schválení tohoto zákona je dodržován postupem času stále méně a méně a my občané se necháme odbýt, i když tím podepisujeme verdikt nad nalezeným zvířátkem. Pokud se Vám ztratí kočka a někdo v dobré víře zavolá městskou policii, ta kočky odveze někam do přírody, kde postupně umře a majitel ji nikdy nenajde. Ten, kdo kočičku našel by si měl nechat potvrdit, že ji odevzdal městu. To má zvíře stejně jako jakoukoliv nalezenou věc opatrovat dva měsíce, pokud by se našel majitel.