V noci jsem toho moc nenaspala, trápil mě hlavně Rohlíček, kterého jsem zahřívala, byl úplně bezvládný. Ráno jsem s ním hned „letěla“ na veterinu, ještě pořád žil. Když jsem přišla do ordinace akorát vydechl naposledy. Bohužel více než jsem mu poskytla dle paní veterinářky se stejně nedalo dělat. Test na panlekopenii jsem raději udělali, i když příznaky jí vůbec neodpovídali, byl negativní. Proč se takhle náhle Rohlíček sesypal vůbec nevíme. Tělíčko jsme poslali na pitvu. Nějak se to sype, vypiplaný a zdravý mrňavý kocourek a najednou tohle, vypadalo jako náhlé neurologické selhání, nevím.

Na veterinu jsem vzala s sebou maličkou Nessinku. Její rýma i přes už třetí antibiotika se nelepší. Vypadá to, že na ní vůbec nic nereaguje. Oči má pořád uplakané a špatně se jí dýchá a navíc má celý krvavý nosánek. Vzhledem k tomu, že jde o tak maličké kotě, nedá se udělat žádné vnitřní vyšetření dutiny nosní. Jediné, co by tam mohlo být jsou polypy, ale už v tak raném věku? Paní doktorka se spíše obává, že půjde o chronickou záležitost a je možné, že rýma Nessince zůstane. Nyní musí nejprve vyrůst a pak bude možné se teprve do nosánku podívat. Zatím ještě budeme užívat stejné antibiotika, aby se zaléčily případné chlamydie nebo mycoplasmy. Pokud to bude jako dosud, dostali jsme léky jiné.
Nessince byly přidány antivirotika a suspence na případnou alergii.

Šantí pořád polehává, probíhá u ní zřejmě i přes první naočkování kaliciviróza. Raději dostala antibiotika, mám o ni strach.

Siamka Cornélie také není pořád v pořádku. Už sice nezvrací, ale chuť k jídlu tedy nemá. V lécích budeme pokračovat. Zkoumali jsme, zda je Cornélie kastrovaná, ale jizva na bříšku se nenašla a tak bude muset absolvovat narkózu a případnou kastraci.

Stejně tak byla u paní doktorky kočička Ariel a kocourek Chedar s výsledkem, že obě kočičky nejsou kastrované. Chedar na veterině hned zůstal a je již vykastrovaný.

Dnes není dobrý den, nejsem schopna řešit další věci, musím být ve svými Sluníčky, omlouvám se, nejsem schopna řešit další věci po telefonu, mám ho ztišený. Vyspím se a zítra bude už lépe. Standa mi naštěstí dneska hodně pomohl, vyčistil všechny záchodky, děkuji mu.

6bc72c28bd09858cc8fe