Především chci poděkovat všem, kteří nám finanční přispívají nebo přispěli, nedostatek peněz by byl příčinou, že bychom nepomohly stávajícím kočičkám a nemohli přijmout ty, co venku nemohou počkat – koťata, nemocné a po úraze. Děkuji všem příznivcům za podporu

Malý Boleček začal z ničeho nic těžce dýchat, byl hospitalizovaný v nemocnici pro těžký zápal plic, u takového mrněte je šance na přežití velmi malá, s teplotou šel rychle dolů a tak se stalo, že po několika hodinách umřel. Je to hodně bolavé, bylo to naše nejmenší Sluníčko, vypiplané od jednoho dne po narození. Naše Sluníčková Terezka Matějková si Bolečka vzala k sobě, protože v tom velkém množství kočiček v útulku mu nemohu dát tolik pozornosti, jak si takové batolátko zaslouží. Boleček už chtěl běhat a ne být pořád zavřený v kleci kvůli infekci. U Terezky měl výbornou péči a lásku a ona chuděra má teď z prvního depozitování trauma, těžce nese, že už Boleček tady není. Terezce moc děkuji za její obětavost a doufám, že smutek brzy překoná, je to úžasná holka. Paní doktorka říkala, že se tohle u koťátek krmených sušeným mlékem stává, nejsou odolné, protilátky od maminky u Bolečka zřejmě už vypršely. Máme takové neblahé zkušenosti i s koťátky, které měly maminku, například u Dášenky. I přes antibiotika koťátka umírala. Bolečka je moc škoda, věřila jsem, že se mu už nic nestane, v pátek mu bylo pět týdnů, ale je pravda, že byl opožděný.

V pátek přijaté kotě Květoušek už sice neměl tolik bolavou prdelku, ale kakal a čůral pod sebe. Už to nevypadalo, že by toho byl příčinou průjem a z tohoto důvodu vyhřezlý a bolavý konečník. Květoušek byl zrentgenován a ukázalo se, že má zlomenou křížovou kost, což přerušilo nervy do svěračů. Bylo i vidět, že Květoušek čůral pouze při přetlaku močového měchýře, měchýř zůstával plný, musel by se dávat čůrat mačkáním močového měchýře, což by mělo za následek i časté záněty. Kakal by všude a konečník, který neovládá by mu vylézal. Nebyla zde možnost žádného zlepšení jeho stavu a tak jsem souhlasila s jeho uspáním. Bylo to takové bolavé zlatíčko. Vůbec jsem nečekala, že to bude až tak špatné. Kdo ví, co se mu přihodilo. Byl vyhozený se svými sourozenci v tašce v Přestavlkách u bytovek.

Maličtí kočičáci z lesa – Kremrolka, Laskonka, Vánočka, Preclík a Rohlíček už mají očička o mnoho lepší. Už běhají po celé místnosti, která je jen pro ně. Jsou takoví hubený s hubenýma nožičkama. Váhu mají na tři týdny, ale je jim možná i týdnů pět. Uvidíme, kdy se jim budou barvit oči. Doufejme, že budou v pořádku.

To koťátka Pegas, Sirius a Castor jsou jiní cvalíci. Jsou kulaťoučký, že se pomalu nevejdou do ruky, malý a kulatý. Dneska nás však zlobí Pegas. Už včera bylo na zemi nazvraceno a dneska se zjistilo, že zvrací on. Takže další starost. Dostal léky za zažívací trakt a vitamíny, uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Koťata jsou pořád venku ve voliéře, zapíná se jim na noc vyhřívaná dečka, ale ony na ní stejně nespí.

Kiliánek dostal pěknou rýmu, teče mu voda z nosu i z oka. Tak doufám, že to dostanou i další kočičky. Už se léčí, ale léčba není tak rychlá.

Děkuji všem svým dobrovolníkům za účast a pomoc na Chlupatém běhu – Kamče, Daně, Terezce, Aničce a Standovi. Děkuji Janě Salcmanové, Marušce Zimanzlové a Terezce Matějkové za pomoc s úklidem.

Včera měl Toníček opět záchvat. Ale je v pořádku.

Kočička Sára je pořád v kleci. Ven se jí asi nebude chtít. Když vidí tolik koček na zemi, tak syčí a je ráda, že k nim nemusí. Nemůže být však celý život zavřená.

Moc děkuji Marušce Michlanové za uspořádání aukce. Vždycky, když je Sluníčko v krizi, pomůže aukcí, je to docela náročná činnost. Musí kvůli tomu omezit svojí tvorbu zboží do krámku.

b79a77b3b1d778522eb514670864_690813707749902_7402091522954531168_n