V neděli budeme s naším charitativním stánkem na Chlupatém běhu v Milíčovském lese v Praze, zúčastněte se také a podpořte tím chlupáče.

Dneska odjela do nového domova kočička Larinka. Odvezla si ji rodina, která ji zachránila, odchytila a díky ní a Emě Hykešové se Larinka dostala do Sluníčka. Nakonec si získala sympatie dětí i rodičů svých zachránců a tak nyní se již vyvaluje na gauči v Praze, viz. níže.
Kočička Mučenka konečně přestala kašlat, prskat a chrčet. Ve Sluníčku už je dva týdny, od té doby se léčí. Její srst a tělíčko stejně ještě nevypadá jako u zdravé kočičky, žádný lesk, jen vykrmené bříško bez svalů.

Kočička Sára od Labe pořád odpočívá, bude asi problém, aby si zvykla na tolik kočiček v jedné místnosti. Žila v bytě asi jako jediná kočka. Je potřeba, aby se trochu zaobalila, páteř má pořád jako pilku. Myslím, že ji pobyt v kleci zatím jen prospívá, je v teple a musí nabrat sílu.

Ve čtvrtek jsme přijali nečekaně dvě koťata – rezavého Georga a mramorovaného Freda od pískovny v Dobříni. Koťata putovala do depozita k Marušce.
V pátek příjmy pokračovaly, domluvili jsme se, že koťata v končícím kravíně v Bohušovicích nenecháme, za pár dní už by se nevymazlily a celý život by tam živořily. Takže Maruška s paní zootechničkou je byly odchytit. Jde o tři koťata, necelé tři měsíce stará, samé holčičky – mourovatou Bohunku, černou Melindu a rezatomourovatou Barvínku. Takže u Marušky máme pět malých koťátek.

Čtyři koťátka vyhozená v tašce v Přestavlkách u bytovek řeší paní Naďa, která jim hledá domov. Byly čtyři, vypadaly zdravě, jsou krmeny. Pro dvě se našlo umístění, ale dvě se ztratila. Zjistilo se však, že jeden černobílý klučík ze stávajících má problém s konečníkem, takže skončil ve Sluníčku. Jsou mu asi čtyři měsíce, zadeček má opravdu ošklivý, všude kaká a čůrá pod sebe, musím ho pořád umývat a mazat. Bude nutné navštívit veterináře, bolí ho to, je celý nešťastný.

Aby toho nebylo málo volala v pátek mladá paní, že při venčení pejska na kraji lesa v Dolánkách n.O., našla krabici se sedmi koťátky. Koťata byla celá podchlazená a dvě ji přes noc zemřely. Nemohla se o ně starat a ani si je nechat a tak hledala pomoc. Nakonec se dostala na Sluníčko. Vzhledem ke špatnému zdravotnímu stavu koťátek a vzhledem k jejich nízkému věku, cca 4 týdny, jsme je přijala. Jedná se o tři mourovaté holčičky, jednoho mourovatého kluka a bílomourovatého kocourka. Oči mají příšerné, váží mezi 290 až 400 gramy, pustily se do jídla, celý den jim trvalo než přišly na to, jak používat záchůdek, kakaly všude. Hned dostaly léky a byla jim ošetřena očička. Dostaly jména Vánočka, Kremrolka, Laskonka, Preclík a Rohlíček. Během celého dne a noci se koťátka zaklimatizovala, jsou zatím v ohrádce, už si spolu hrají, baští a pěkně přibyly na váze.

Koťata nahoře v pokoji – Bobík, Pinďa, Myšpulín, Fifinka, Gryfík, Křesinka a Košťálka mají plíseň. Zatím ne všechna, ale bohužel se to rozneslo ze spodu. Dva roky jsme měli pokoj. Je to nepříjemné, ale ne smrtelné, takže to zvládneme.