Zpravodajství z 27. a 28.9.2016

Kocourek Vrbík je ztrácí před očima. Je stále na infuzích, přestal sám už úplně jíst. Je krmen stříkačkou. Bohužel, i když je zavodněn, nelze mu odebrat krev na rozbor. Zítra to opět zkusíme. Je to deprimující, léky nezabírají, Vrbík křadne a křadne, je často u misky s vodou a přitom je dehydrovaný.

Čtyřlístková koťata se střídají ve viróze. Postihla už Fifinku, Pinďu, Myšpulína a dnes nemůže na levou přední nožičku Brunďa. Může jít o kalicivirózu ve slabé formě, i když mají miminka za sebou první očková a příští týden je čeká přeočkování. Dneska se byli podívat zájemci na Brunďu a přitom jsem zjistila, že je to kluk jako buk.
Ačkoliv je mladší než Čtyřlístci, s přehldem je přerostl a to i na váze.

Dneska spadla Křesinka z otevřeného schodiště. Pěkně mě to vylekalo, i ona byla hodně vyděšená. Jenom doufám, že utrpěla pouze šok a jinak jí nic není. Chodí, ale po pádu se začala schovávat a teď spí. Koťata budou muset být pouze v zavřeném pokoji, aby se pád již neopakoval. Lítaly z pokoje do chodby a na schodiště, měly větší prostor.

Do nového domova odjelo kotě Rebeca. Bude bydlet v bytě, v Neratovicích, u moc sympatického mladého pána. Přeji oběma hodně štěstí.

Bróďa a Čekanka se zatím drží, přibývají na váze. Bróďa už nemá ten úporný průjem a zvracení s krví už také přešlo. Dostal další 14ti denní antibiotikum.

Příšerná rýma, se kterou jsme bojovali v minulých týdnech zřejmě nadobro postihla Kelišku. Její levé očičko pořád léčíme a pravděpodobně zůstane poškozené. Marcelka má už očička téměř zdravá a myslím, že se léčba zvládne bez újmy.

Dneska pozdě večer jsem běhala s mojí skoro snachou¨Míšou po sídlišti a hledali jsme zraněnou kočičku. Paní Monika, která je příznivkyně Sluníčka, volala, že při venčení pejsků narazila na kočičku, která leží, neutíká před psy, mžourá, vypadá hubeně a nemocně. Než jsem dorazila, kočku vyplašil volně puštěný pes a ona těžce utíkala do sídliště. Už jsme hledání vzdali, když je kočka objevila. Bohužel se hodně bojí lidí, nedala se nalákat ani na jídlo a to i přesto, že jsme ji zastihli u odpadků u popelnic. Je to zřejmě kocour, je celý bílý se zraněním na čumáku, pohublý a dle chování s největší pravděpodobností úplně hluchý. Míša ještě po mém odjezdu chodila po sídlišti a podařilo se jí ho alespoň nakrmit. Strašné je, že je všude spousta nekastrovaných koček, plný útulek a já nevím, jak všechno zvládnout. Bylo by potřeba alespoň místa, o kterých vím vykastrovat, ale časově se to nedá skloubit.

V Bohušovicích n.O. končí kravín, je tam více koček a ty tam zůstanou napospas osudu. Koncem týdne se to zavírá a už je nikdo nebude krmit. A to jsou další a další lokality a opuštěné živořící kočky.

V sobotu a v neděli jedeme na výstavu do Prahy, tak doufám, že najdou nějaké naše kočičku skvělý domov.

Dneska mě přijela pomoci Markétka Bajerová, jsem ji na to velice vděčná, neboť z důvodu návštěv bych dneska poklízela snad až do rána. A to se mám chystat na výstavu.

Děkujeme Vám všem za přízeň a za podporu.