Maličká Nikytka je už lepší. Ráno začala jíst. Celý den byla průběžně na infuzi, dostala vitamíny, včera vážila 722 g a nyní 24 hodin později váží 842 g. Je to vrnící klubíčko. Když se nechá mimo klec, hledá hned bezpečný úkryt, pořád ji neopustily obavy z nebezpečí. V náručí vrní, mazlíme se, miluji ji. Už mi neumře? Dneska vykakala škrkavky, to se ji také uleví. Šla na záchod chudinka do malé misky s granulkami, ještě je zmatená a není zvyklá, není ji pořád dobře, šla co nejblíž.

Larynka je zatím v pořádku, nic se u ní neprojevilo. Papá, ale přijde mi, že nějak málo. Uvidíme, jak se to všechno bude vyvíjet. Přijela ve společné tašce s Nikytkou, kde holky byly hodně hodin společně, mohla se nakazit. Ale to případně zvládneme.

Koťátka z depozita od Marušky a pak od Lucky se pomalu zbavují plísně. Malá Keliška má zánět v očičku a Majdalenka je také taková na rozhraní rýmy. Uvidíme.

Dělali se výtěry z nosánku u Floriánka, kterému teče z očička i po léčbě. Našla se bakterie a byly nasazeny antibioka, na které bakterie reaguje. Totéž bylo nalezeno u Hliníčka, ten je však už v pořádku. Výtěr Marvela vyšel negativně a i Milagros, která se však nemůže zbavit chrčení a výtoku z očí, což je divné. Požádala jsem o radu v laboratoři Sevaron, která všechny výtěry vyšetřovala.
Kočička Čekanka je hodně zalezlá v garsonce, občas však vyleze, přijde mi, že skoro nekulhá, jde se najíst, koťata odežene a zase jde do garsonky. Občas leží i venku na škrabadle. Není zrovna nadšená ze spolubydlících. Dostává léky na bolest, ale strašně se brání, když je má pozřít. Jsem ráda, že už nemusí užívat jiné léky, je to pro Čekanku utrpení.

Totéž pro Brodíka. Je moc těžké do vpravit léky, brání, krvácí mu pusinka, snad je lepší ho nechat v klidu. Nevypadá pořád dobře, dostává syrové mleté maso z lednice, což mu dělá dobře na dásně a chutná mu. Je to opravdu nešťastný kocourek už od doby, kdy přišel do Sluníčka. Chtěla bych, aby mohl být v klidu a nic ho nebolelo.

Dneska večer nás doma navštívil Víťánek. Okamžitě dostal záchvaty, které trvaly po celou dobu uvnitř. Jen při chování se trochu zmírnily. Víťa chce hned ven. Vadí mu další kočičky, které jsou doma. Je to tak smutné. Snad se na zimu sníží počet kočiček ve Sluníčku a Víťa se bude konečně cítit jako doma.
Robinek v současné době vypadá docela dobře. Přibral a má docela hezkou srst. Stolici má však stále jílovitou, ale už dlouho neměl ten příšerný průjem.
Toníček chodí často a rád do voliéry. Musím ho vzít vždycky dovnitř, aby se pořádně najedl. Pořád ho někde hledám. Dnes mě vyděsil, nemohla jsem ho najít a on spal nakonec v garsonce, tam jsem ho ještě neviděla. Nechci to zakřiknout, ale zatím je bez záchvatu.

Siginka miluje Lumpíka. Potřebovala náhradu na Toníčka. I když Lumpík není hravý jako býval Toníček, což Siginka dost vadí, ale Lumpík si nechá všechno líbit. Siginka je nyní strašně moc krásná a potřebovala by hravého, hodného a veselého parťáka.

14046037_665433660287907_6709091966966170190_n 14054037_665433450287928_316459417615738208_n