Zpravodajství z 25. a 26.7.2016

Poslední dobou jsem měla starost o Malenku a o Dušánka. Malenka mi připadá, že vůbec neroste a pořád jen kaká. Bříško neměla nijak napuclé jako normální kočičí mimina. Dostala léky a dnes po dvou dnech má konečně krásné, kulaté bříško, chodí pořád jíst a hovínko má hezčí, tvarované.
Dušánek mi přijde také takový pohublý. Dnes začal užívat léky, tak doufám, že se brzy zlepší stejně jako Malenka. I když chodí jíst, přesto nevypadá zdravě. Bojím se o ně. Mám v paměti Atrejka, který nám téměř náhle zemřel. Pitva ukázala, že měl špatné plíce, pravou úplně nemocnou, vůbec se na to nepřišlo a to užíval antibiotika. Problémy s dýcháním nebyly.

Mikeška, která odjela v sobotu do nového domova, se v pondělí vrátila zpátky do Sluníčka. Dle nové paničky si s tamním kocourkem nesedli. Kocourek přestal jíst.

Dnes odjel do nového domova maličký kocourek Tymiánek. Bude bydlet v bytě v Praze s ještě dvouletou kočičkou a třemi králíčky.

Dnešní den byl ve znamení úklidu a stěhování koťat z jedné místnosti do voliéry a z klece do místnosti. Tři koťata v kleci je neudržitelné na delší dobu. Chybí jim prostor, chtějí si hrát a kočkolit a vodu mají úplně všude.

Zitra jde na kastraci Apolenka a Berillka. Jsem zvědavá, jak Apolenku lapím, to budou nervy.

Koťata v kuchyni – Anička, Krteček a Florián mají plíseň. Berillka se Sapčou ve voliéře u garáže ji mají též. To tu již dva roky nebylo.

Dnes večer nebyla u sběrného dvora ani jedna kočičí noha. Chtěla jsem odchytit další mrňavé kotě, ale výlet byl zbytečný, neúšpěšný. Tak snad jindy.