Toníček se mi dneska vůbec nelíbí. Ráno se najedl a všechno vyzvracel. To se opakovalo ještě jednou. Odpoledne dostal jídlo po malých dávkách, udržel ho v sobě. Přijde mi takový zmatenější a začal se točit dokola. Večer už nejedl, vypadá to, že se nemůže trefit do misky a nelíbí se mu, když mu chci pomoci. Vrčí, když na něho sáhnu. Nyní spinká. Každým dnem očekávám Toníčkovo zlepšení a dnes jsem viděla zhoršení. Nevnímá mě, neslyší na zavolání, není to ten pravý Toníček. Dnes byl absolutně mimo realitu a to jsme měli zítra snížit léky.

Marodí nám kocourek Robík. Sotva se vyléčila nožička, začal být Robík apatický, měl průjem a hodně slintal. Měli jsme podezření na panleukopenii z důvodu nízkých bílých krvinek a destiček, test toto však vyvrátil. Test na Fiv a Felv je též negativní. Robík má hodně bolavou pusinku, nemůže jíst, i když se snaží. Infuzí je mu dodávána tekutina a výživa. Krmím ho ručně do pusinky. Jsou mu podávána antibiotika a další léky na bolest a imunitu. Chce se pořád mazlit, nelíbí se mu být sám v kleci na samotce.

Miminka Borůvky jsou každým dnem viditelně vyspělejší. Už si hrají a dokonce i používají maminčinu toaletu, kam se musí vyškrábat. Do své malé skoro nechodí. Začaly i jíst konzervu. Nejvíce Tymiánek, je nejmenší, tak chce sourozence dohonit.

Miminka Ralfík, Ričí, Luk a Dafík krásně přibírají. Luk má bříško jako balon, váží už 410 gramů, Riči 310 gramů, předhonil Ralfíka, který váží 282 gramů, býval těžší než Riči.
Malý Dafík má už 300 gramů, je však vyspělejší než ostatní tři mrňata, běhá, šplhá, pere se s myškou, dostal už i toaletu. Není tak břichatý jako ostatní, asi je tím i pohyblivější.

Kocourek Stáník je ¨bojí stále méně. Chutná mu jíst, stejně tak je velkým jedlíkem kocourek Patrik a kočička Wisky, kteří musí být ještě v kleci, ale vůbec se jim to nelíbí.

Nyní máme ve velké místnosti veselo, ale i bitky. Kocourek Ferda je takové třeštiprdlo, lítá po poličkách, věší se na záclonách, chodí po konzolích. Kocourka Skokánka mám pořád u sebe, ještě více kočičku Mikešku, té je malá velká místnost a chce do celého domu. Do toho všeho zlobidlo Vilém a prudič Řehoř, který si na omladinu začal dovolovat.

Kocourek Lumpík se chudák musí pořád dožadovat svého masa. Ráno nevím, co dříve a on musí čekat. Nejdříve se věnuji Toníčkovi – dieta, léky, sirup, do toho křičí mrňata, jsou čtyřï a než je nakrmím to chvíli zabere. Trojčata Buráček, Coletka a Melísek mají též prázdnou misku a navíc neuvěřitelný nepořádek v kleci. Maminka Borůvka čeká s mrňaty na jídlo. A pak běžím na ostatní. No a teď nemocný Robík. Takže Lumpík musí čekat až se na něho dostane a to býval na pořadu dne první.