Dnes společně odjeli do jednoho domova naši dva kocourci – Tedýček a Goliášek. Budou bydlet v bytě u jedné hodné slečny Jany. Budu držet Janě palce, aby se kluci neprali, jsou to přece jen již dospělí kocourci, kteří byli ve Sluníčku jen krátce. Jejich nová panička ani na chvíli nezapochybovala, že by společné soužití nevyšlo, věří, že se naopak budou mít rádi, je opravdu fajn. Oba kocourci byli nekonfliktní.
Jana Zítková přijela pro kocourky s kamarádkou Janou Patzenhauerovou a přivezly kočičkám deset pytlů kočkolitu. Moc užitečný dárek, děkujeme za něho!U Sluníčkové Janinky jsme dneska zjistili, že je opravdu již hodně stará, jak bylo původně řečeno její krmičkou. Janinčina vizáž díky její hezké srsti klamala. Zkoumali jsme to na popud Terezky, která při včerejší návštěvě Janičku hezky nafotila a v jejích očích viděla hodně hnědých teček, které věkem v oku přibývají. Zkusila jsem tedy opatrně prozkoumat její chrup a chuděra má jen dva horní špičáky, ošklivé stoličky a i nějaká jí chybí. Přesunuli jsme ji do jiné voliéry, kde dostává do jídla antibiotika na zánět dásní. Uvidíme, jak léky zaberou a zda by se nemusely zoubky vytrhat. Až si Janička ve voliéře zvykne, nikdo ji tam nebude rušit, rozplete se ji vzadu kousek pletiva a bude moci chodit ven. Necháme ji ve Sluníčku dožít.

Konečně se podařilo odchytit dvě ze tří kočiček v Lovosicích v zahrádkářské kolonii pod Lovošem. Zasloužili se o to moji rodiče, kteří tam mají zahradu, kde jsme v minulosti nechali vykastrovat kočky, které se tam nacházeli. Nyní však zase přibyly další tři kočičky. Je to děs. Kočičky jsou mazlivé a asi se již nebudou vracet zpátky, neboť jsou mladé a není pro ně zajištěno pravidelné krmení. Bohužel jedna kočička je černá, jmenuje se Suzí, druhá je černobílé polokotě a jmenuje se Sandy. Zítra absolvují kastraci. Třetí kočička, kterou se ještě nepodařilo odlapit je také černá.

Největší problém je dát Ele prášek. Když už se chuděra trochu přestane bát, musím ji jednou denně chytit a dostat do ní lék. Jsou to boje a já musím vyhrát, jinak by se jí nosánek nezahojil. Namazat ji však nos je po prášku nadlidský úkol. Je mi jí strašně líto. Takto ji budu týrat ještě 18 dní. Sněženka bere léky úplně v pohodě a s mazáním ouška také problém nemáme.

Mec hodně brečel, když jsem ho šla hladit, mohla jsem jen na hlavičce. Když jsem se dotkla jeho tělíčka okamžitě vystartoval, doteku se bojí a nevím, zda ho tělíčko bolí či má špatnou zkušenost. Nyní večer už se nechal hladit i na těle bez jakýchkoliv známek bolesti. Tak doufám, že se u něho všechno spraví a bude mít snad radostný život.

Miley je moc milé kotě, dovádí, mazlí se, je prostě úžasná.

Damiánek mi dělá starosti, dnes měl poslední prášek antibiotik, vypadalo to, že je rýma pryč a dneska měl u nosu zase ošklivou hnisavou nudli. Bude snad celý život jen v kleci, to je hrůza.

Na večeři zase přišla Rózinka, to je moc dobře.

Všem Vám přeji dobrou noc.P1100803 P1100807 P1100810 P1100816 P1100821 P1100822 P1100825 P1100800 P1100802