Dnes jsme měli rušný podvečer.

Z veterinární hospitalizace přivezl můj manžel Kristiánka. Je to pořád takový drobeček s vystouplou páteří a pořád jeho dýchání není dobré. Alespoň, že dobře papá. Prognóza jeho uzdravení je velmi nejistá. V úterý jede brouček na kontrolu.

Kocourek Goliáš byl uspán, vykastrován a přitom byly oholené jeho dredy po celém těle. Máme z něho skoro kočku sphynx. Je ve skvělé kondici, pořád jí, je jako otesánek.

Ze zahrad v Roudnici n.L. byla v neděli odchycena na kastraci Čendova maminka. Je velmi plachá, ale naštěstí ji krmí hodná paní, která se starala i o Čendu a sama má již doma pět kočiček. Dnes si pro kočičku přijela a bude se vracet zase zpátky do zahrad.

Pro Soničku si přijela její zachráňkyně paní Oldřiška T. s rodinou. Sonička bude bydlet v jejich domečku ještě s dalšími nalezenými kočičkami. Děkujeme paní Oldřišce, že pomáhá kočičkám a že si bude moci Sonička, které je asi deset let, užít teplého a laskavého domova s plným bříškem.

Další večerní návštěvou byla naše Marcelka Kupková, přivezla s manželem kočičku ze Štětí, kterou je potřeba vykastrovat. Konečně se jí podařilo lapit a to již podruhé. Je velmi mazaná a při prvním odchycení se mazaně vyprostila. Kočičku krmila jedna paní, která má už sama nemocnou kočičku a pejska. Kočičce říkala Body. Body není zcela plachá, od paní se nechala hladit, ale život na ulici jí naučil být nedůvěřivou, jinak by nepřežila. Měla údajně čtyřikrát koťata, o které vždycky přišla, většinou je přejelo auto. Žila venku ve křoví u silnice. Nyní ve Štětí veškeré křoví bylo ořezáno a navíc po celém městě byly rozmístěny návnady na hlodavce. Kočička Body se nemá kam vrátit. Doufáme, že se vymazlí a najde brzy domov.
Návnady ve Štětí nám dělají veliké trápení. Máme obavy o všechny ty kočičky, které byly vykastrovány a vráceny zpátky. Jsou tak i mazlivé kočičky.
Stejné trápení je v jedné části Prahy, kde byly kočičky vykastrovány, jsou kontrolovány a krmeny dobrovolníky a nyní již tři kočičky byly otráveny a zemřely. Je to moc smutné. Návnady na hlodavce tam však nebyly.

Máme ve Sluníčku novou milou dobrovolnici Kačku T., která studuje ve Štětí. Dnes navštívila kočičku, nabídla mi pomoc a mazlila kočičky, což moc oceňuji. Času na mazlení mám opravdu málo.

Nyní na jaře nastává období kastrací, které jsou velmi důležité, aby bylo zamezeno narození nechtěných a nešťastných koťat.
Bude to dřina, k péči o kočky, k zaměstnání, ještě odchyty, veterina atd. Musí se to zvládnout. V okolí je potřeba ještě tento měsíc, max. ještě příští čtyři lokality, každá cca o sedmi kočkách.

Naše Sněženka našla adoptivní rodiče. Jsou jimi manželé Šurovi. Velice jim za adopci Sněženky děkujeme!

Chtěla bych poděkovat všem dobrovolníkům, kteří se podílejí na úpravách a zprovoznění nových webových stránkách. Dále pan Marice a Terezce za články, za aktualizaci a za organizaci. Děkuji Vám všem.

Dobrou noc, Míla