kristian

  • narození: 09/2013
  • pohlaví: kocourek
  • handicap – ano, v řešení
  • čip: ne
  • odčervení: ne
  • kastrace: ne
  • vakcinace: ne

Asi půlroční kocourek Kristiánek, velmi hubený, špinavý, svrab v ouškách, od narození se asi nikdo o něho nestaral – nechtěné kotě.
Ráno, cestou do práce ho našla jedna paní ležet na silnici. Kocourek nebyl mrtvý, byl však apatický. Zavolala k nám do útulku a kocourek byl k nám v poledne dovezen. Jíst nechtěl, hodně rychle dýchal až do bříška, myslela jsem si, že ho zranilo auto. Neváhali jsme a navštívili s manželem veterináře, kde pan doktor k našemu údivu zjistil, kocourek nebyl sražen autem, ale má rozsáhlý zápal plic s výpotkem a v plicích diabolku. Na silnici zůstal ležet zřejmě vysílením. Nyní je hospitalizován, jeho zdravotní stav není vůbec dobrý, dá se říci, že kritický, ale naděje umírá poslední. Kristián nejdřív musí zdolat zápal plic a po té se může uvažovat o vyndání diabolky. Bude napojen na infuzi, bude dostávat antibiotika, tekutinu, výživu, léky na bolest a zklidnění atd. Pokud vše dobře dopadne, čekala by ho operace jako u Jitušky (bývalá svěřenkyně, nyní v novém domově). Tedy složitá operace, při které by byl napojen na plicní ventilátor a úspěšnost je padesátiprocentní.
Je mi z toho moc smutno. Když si představím, že se kotě narodilo, nemělo domov, celou zimu strádalo zimou a hladem a ještě nesmělo žít, kde žilo a proto se po něm střílelo. Co chuděra mělo dělat, když už se narodilo? Omlouvám se za tak chmurné úvahy. Tak strašně bych si přálo, aby Kristiánek vyhrál a žil dlouhý a krásný život ve šťastném domově.

14.3.14

Je smutný den. Kristiánek byl dnes uspán. Jeho tělíčko už nápor nezvládalo a začaly mu rychle selhávat orgány. Prodělal ošklivý zápal plic, v plicích diabolka, masivně začervený a ještě s panleukopenií, to je prostě na jednoho kocourka hrozně moc. I kdyby jenom jedna z těch jmenovaných věcí, tak je to pro kočičku záhul… Je nám to líto. Ještě včera jsme byli plní naděje. Nyní už by se prý Kristiánek trápil a to nedopustíme. Míla za kocourka hodně truchlí. On si opravdu nepřožil ani kousíček života nic hezkého. Nechtěné kotě, strádající, pak postřelené a odháněné. Milý Kristánku, tak strašně jsme doufali a přáli si, věřili… Teď už Tě nic nebolí a ani Ti nehrozí žádní zlí lidé. Nikdy na Tebe nezapomeneme.